Sök
Johan Sundström.
SHL

Trots skatteproblematiken – storstjärnan aktuell för SHL-spel: ”Utan tvekan ett alternativ”

Idag kom beskedet att Avangard Omsk dumpar Johan Sundström. Nu ger agenten Peter Werner svar om storstjärnans framtid.
– Det finns tre alternativ, säger han till hockeysverige.se.

2016 vann han Stefan Liv Memorial Trophy som slutspelets bästa spelare. Efter en till lysande säsong efter det tog Johan Sundström chansen i Avangard Omsk, men där gick det inte alls. Skador gjorde att han bara fick spela fem matcher i KHL och ytterligare sju i slutspelet.

Nu har han dessutom släppts av KHL-klubben, med bara veckor kvar till säsongen, trots att han hade ett år kvar på kontraktet. Agenten Peter Werner berättar för hockeysverige.se om hur de senaste dagarna varit.
– Johan fick beskedet från klubben personligen. Han köps ut från kontraktet. Vi fick reda på det igår kväll, säger Werner.
– Vi befinner oss i en process där vi ska ta lista ut hur vi ska göra nu.

KAN STANNA I RYSSLAND

Agenten säger att det finns tre alternativ.
– Utan inbördes ranking är alternativen följande: Antingen kan han stanna i Ryssland men spela i annat lag. Där finns det flera lag som redan har visat att de har intresse.  Men det gäller att det ska finnas plats. Johan står sig dock fint där.
– Ett annat är självfallet Sverige. Men det kompliceras ju lite av skattelagen, som alla känner till. Men det är utan tvekan ett alternativ ändå. Johan är svensk och då är Sverige ett bra alternativ.
– Ett tredje är kan vara Schweiz. De finns flera lag som tidigare hört av sig till Johan. Det mesta där hänger ihop med timing nu eftersom många lag är fulla. Det gör förstås att även om det är även om det  är många intresserade, måste vi se hur många lag som som kan ta in honom. Men det kan förändras med skador eller trejder förstås.
– Det är flera lag som har aviserat att de är fulla men som funderar på att se om de kan jobba med sitt lag för att få in Johan. Där är vi just nu.

Werner säger att Frölunda är klubben i Johan Sundströms hjärta men vill inte slå fast att det är det enda alternativet i Sverige.
– Det vet jag inte. Frölunda ligger Johan nära om hjärtat eftersom han är uppvuxen i Göteborg. Men det kan ju vara så att Frölunda sitter i en kontraktssituation med befintliga spelare som gör det svårt att få in Johan. Det är många saker som komplicerar, så man ska aldrig säga aldrig. 

Intresset från Frölundas håll finns dock.
– Jag har snackat kort med Johans agent. Är Sverige en destination så är vi självfallet intresserade, bekräftar sportchef Fredrik Sjöström för Göteborgs-Posten.

Den här artikeln handlar om: