Sök
Alexander Medvedev
Nyheter

KHL går mot stora förändringar – jobbar för svenskt lag: ”Vem bryr sig om CHL?”

KHL är inte klara med sina storslagna planer ännu. De vill förändra ligan stort, både genom att sparka ut nuvarande klubbar och genom att expandera till fler länder. Däribland Sverige.
– Vi vill ha ett tyskt, ett schweiziskt och ett svenskt lag, säger KHL-höjdaren Aleksandr Medvedev enligt Rsport.

KHL har firat tio år. Ligan har haft såväl upp- som nedgångar under det senaste decenniet och det har varit en ganska stor omsättning lag som varit med. Så sent som inför förra säsongen lämnade Medvescak Zagreb och Metallurg Novokuznetsk ligan och inför denna har Jugra och Lada behövt lämna ligan på grund av svag ekonomi och låga publiksiffror.

Men KHL har alltjämt storslagna planer och siktar på att förändra sig ordentligt. Man vill sparka ut flera lag som ”inte lever upp till standarden” och vill expandera över hela Europa. Just nu tycks ett franskt lag vara närmast att göra entré i ligan.
– Vi vill att KHL ska vara en stark liga, både ekonomiskt och på isen. Vi kommer ersätta lag. Kanske får vi se fler utländska lag i ligan, vi har förhandlat med ett franskt lag. Vi ser potential i andra länder också, som Tyskland, Österrike och Schweiz, säger styrelseordförande Gennady Timtjenko till Sport-Express.

”VAR ÄR CHL NU?”

Ligans grundare Aleksandr Medvedev säger till Rsport att även svenska lag är intressanta.
– Vi skulle vilja ha ett tyskt, ett schweiziskt och ett svenskt lag i KHL. Den finska ligan fungerar lika bra nu, trots att Jokerit lämnat.

Medvedev skickar också en rejäl passning till Champions Hockey League.
– Finska förbundet blev kränkta över Jokerits flytt. De blockade dem från att vara med i Champions Hockey League. Och var är den nu? Vem bryr sig om CHL?

Redan 2008 erbjöds Frölunda och Färjestad en plats i KHL. Sedan dess har också Malmö och AIK varit intressanta för storligan. För att inte tala om det extremt eftertraktade laget Crowns.

Den här artikeln handlar om: