Sök
Peter Jakobsson och Tomi Sallinen.
SHL

Sportchefens besked efter nyckelcenterns långtidsskada

Tomi Sallinen blir borta två, tre månader och kan missa en bra bit över tio matcher av SHL. Men Färjestad sitter lugnt i båten.
– Som det är i nuläget avvaktar vi, säger sportchefen Peter Jakobsson till hockeysverige.se.

Färjestad skulle komma till spel med SHL:s främsta centersida. Det var i alla fall tanken. Men redan innan SHL-premiären splittrades centerkvartetten Johan Ryno, Linus Johansson, Axel Ottosson och Tomi Sallinen. Det finska nyförvärvet bröt ett ben i foten i samband med matchen mot Frölunda i helgen och blir borta två till tre månader, då han tvingas till operation.

Sportchefen Peter Jakobsson säger att man inte aktivt letar nyförvärv för att ersätta Sallinen. Åtminstone inte just nu.
– Som det är i nuläget avvaktar vi. Vi känner att vi har det okej förspänt på centersidan ändå. Sen får man se om det händer något mer och om vi tänker annorlunda då. Det är inget febrilt letande från min sida, även om man hör vad som finns.

”VÄLDIGT TRÅKIGT”

Jakobsson var nöjd med det spel Färjestad visade upp mot Frölunda och Leksand i helgen, men lider med den skadade centern.
– Vi fick en del positiva svar, även om det såklart finns sekvenser som vi kan göra bättre. Och framför allt var det väldigt tråkigt, det som hände med vår vän Sallinen, säger sportchefen.

Såväl Oskar Stéen som Per Åslund kan spela både center och forward.

En längre intervju med Peter Jakobsson kommer under morgondagen.

 

Den här artikeln handlar om: