Sök
HV jublar.
SHL

HV vann i Finland – prestigevärvingen avgjorde sent

HV71 vann sin öppningsmatch i Finland. Liigalaget Pelicans besegrades med 2-1. Markus Ljungh avgjorde.

HV71 är i Finland för ett träningsläger och ett par matcher. De fick en flygande start på sin visit hos grannlandet, då de idag besegrade den finska ligatian Pelicans med 2-1.

Det stod 1-1 efter den första perioden sedan återvändaren Simon Önerud öppnat HV:s målskytte i matchen. Det resultatet stod sig hela vägen in i den tredje perioden – och långt in även på den. Trots ett stort spelövertag hade HV71 nämligen svårt att få in ledningsmålet. Men till sist kom det.

HÖLL UNDAN

Med bara minuter kvar direktsköt Markus Ljungh, nyförvärvet från Djurgården, segermålet. Trots att Pelicans skapade ett par riktig vassa kvitteringschanser under matchens slutsekunder kunde målvakten Jonas Gunnarsson nämligen hålla undan och ta HV till segern.

Nästa match för 2017 års svenska mästare är mot ett annat fiskt lag, HPK, på lörsag.

Den här artikeln handlar om: