Sök
Isac Lundeström.
SHL

Luleåtalangen ser fram emot säsongen: ”Inte fått ut max än”

Försäsongen har inte varit till belåtenhet för Luleå Hockey men det känns ändå positivt inför säsongstart. Det menar talangen Isac Lundeström i en inervju med Norrbottenskuriren
– Vi har en del att jobba på. Men jag tycker att det finns nycklar i laget för att vi ska kunna nå framgång, säger han

18-årige Isac Lundeström draftades av Anaheim Ducks som nummer 23 totalt vid sommarens draft och skrev prompt ett entrykontrakt med klubben. I kontraktet finns en Europaklausul som gör gällande att han kan återvända till Luleå och SHL om det inte blir spel i Nordamerika. Och det blir det inte i år.

Just nu är Luleå i Schweiz för några träningsmatcher och under torsdagen kom, efter fyra raka förluster, försäsongens första seger när man besegrade Servette med 5-4. Lundeström gjorde ett mål och en assist.
– Det känns som att vi har ett bra lag. Det har man märkt på träningar och sånt där. Vi har kanske inte fått ut det riktigt max på matcherna än. Vi har en del att jobba på. Men jag tycker att det finns nycklar i laget för att vi ska kunna nå framgång, säger han till Kuriren.

Även om han redan vet att han ska spela i SHL kommande säsong blir det en sväng till Nordamerika för Lundeström, som ska åtminstone ska delta i Anaheim Ducks rookiecamp.
– Det kan vara så att jag missar en eller max två matcher. Men mer än så räknar jag inte med. Det är en main camp efter rookie campen. Jag hört lite om att rookies brukar få en match var i alla fall.

DUCKS GILLAR DET MAN SETT

Svensklaget Anaheim Ducks har haft ett gott öga för Lundeström, mycket tack vare chefsscouten Jan-Åke Danielsen. Danielsens facit med svenska spelare är nästan skrämmande bra. Det var han som stod på sig när klubben draftade Rikard Rakell 2011. Det var han som stod på sig när man draftade Hampus Lindholm 2012. Och Jakob Larsson 2015. Dessutom hade han ett finger med i spelet när William Karlsson plockades in, precis som Max Friberg och Nick Sörensen. Ingen av de tre är kvar i klubben, men ändå.
– Lundeström är en riktigt, riktigt smart spelare, berömde Ducks GM Bob Murray efter att man draftat Gällivaresonen. Chefsscouten Martin Madden höll med
– Han är typiskt svensk. Han har det där tysta självförtroendet. Han vet vad han ska göra för att bra saker ska hända därute, berättade han för The Athletic och förklarade att man har tankar för Lundeström redan:
– Han är 18 år och har en väldigt viktig defensiv roll i ett seniorlag. Därför vill han inte göra bort sig och då kan offensiven bli lidande. Han vill vara konservativ i sitt spel. Vi har sett honom spela i över tre år och vi vet att han har farten och kreativiteten för att producera framåt.

SHL VÄNTAR

Under sommaren har Lundeström byggt på sig och han tror att det kan ge resultat i poängprotokollet.
– Jag tror jag har gått upp nästan tre kilo eller något sådant, så jag håller med dig. Jag brukar vara stark på pucken, men nu känns jag ännu starkare. Jag hoppas att vi ska få ut kemin bättre i kedjan, så att vi kan få längre anfall. Då tror jag absolut att det kommer trilla in en del poäng i vinter, berättade han för kuriren.se

Än så länge har det blivit 21 poäng, varav nio mål på 91 SHL-matcher. Men i J18-sammanhang har han gjort 32 poäng på 37 matcher och i J20 har det blivit 25 poäng på 40 matcher.

Nu har Isac Lundeström skaffat sig chansen att visa det. I vinterns SHL.
Men först för sina blivande lagkompisar i Nordamerika.
Någon gång i framtiden.

Den här artikeln handlar om: