Sök
180831 Lars Bryggman of Malmö Redhawks celebrates after 1-0 during the CHL game between Malmö Redhawks and TPS Åbo in Malmö on August 31, 2018 in. Foto: Mathilda Ahlberg / BILDBYRÅN / Cop 178 / …
Nyheter

Triss av Lars när Malmö slog tillbaka storklubben

Malmö besegrade TPS Åbo på hemmaplan med 8-4 i en sevärd och spännande match under fredagskvällen. Stor matchvinnare blev Malmös Lars Bryggman med sina tre mål.

Malmö tog ledningen efter drygt sex minuter när Lars Bryggman hittade rätt bakom den förre Timrå- och Leksandsmålvakten Henrik Haukeland. Men TPS skulle komma in i matchen när Zach Budish kvitterade senare i perioden.

I den andra perioden tryckte hemmaspelarna på gasen rejält och gick fram till en 5-1-ledning. Marcus SylvegårdTobias EkbergMax Görtz och Emil Sylvegård målskyttar där.

Men TPS, med svensken Lucas Ekeståhl-Jonsson i laget, skulle komma tillbaka och skaka om tillvaron rejält för de flesta av åskådarna i Malmö Arena. 5-1 förvandlades hastigt till 5-3 och hemmalaget såg darriga ut. Men då drog Haukeland på sig en tvåminutare för ”delay of game” och Lars Bryggman kunde sätta dit 6-3-pucken i powerplay som kylde av finländarna rejält.

En stund. För några minuter från slutet gjorde Oula Palve 6-4 med målvakten Haukeland utplockad. Norrmannen fortsatte i båset och då kunde Lars Bryggman göra sitt tredje mål för matchen. Strax därefter gjorde Emil Sylvegård sitt andra mål och saken var biff för skånegänget som i nästa match möter Yunost Minsk hemma på söndag.

Den här artikeln handlar om: