Max Pacioretty
NHL

FUNQVIST: Skyttegravskriget i Montreal fortsätter

ANNONS

Max Paciorettys vara eller icke vara i Montreal fortsätter att gäcka honom själv och klubben. Under torsdagen meddelade forwarden att han inte kommer att förhandla om något kontrakt under säsongen – oavsett klubb.
– Jag vill inte prata om kontraktet varje dag, sa han till TSN.ca

Relationen mellan Montreal Canadiens och stjärnan Max Pacioretty har blivit infekterad i omgångar. Förra veckan framkom uppgifter om att Pactioretty inte hört något från klubben om en möjlig förlängning och det blev även bekräftat att han tackat nej till en flytt till Los Angeles Kings under drafthelgen i juni.

Igår berättade Pacioretty för media att han inte kommer att förhandla kontrakt med någon när säsongen väl har börjat:
– Jag förstår att det kommer att finnas störande moment. Men jag vill begränsa dessa så mycket som möjligt. Jag vill inte prata om kontraktsförhandlingar varje dag. Jag pratar hellre om hockey varje dag, sa han.

På frågan om han förväntar sig att inleda säsongen med Canadiens blev svaret kort:
– Jag vet inte.

PRESS PÅ KLUBBEN

Uttalandet får ses som en del i vad som tycks ha utvecklats till ett skyttegravskrig mellan parterna. Om Pacioretty gör allvar av sitt uttalande betyder det att han inte vill förhandla med den klubb som eventuellt byter till sig honom under säsongen. Det gör i sin tur att han har ett fritt spelrum när hans kontrakt väl går ut nästa sommar och det betyder även att hans värde på marknaden kan sjunka ytterligare. Ingen vill ju byta till sig en spelare som man inte kan förhandla med. Följden blir att Montreal hamnar i en knivig sits.

Paciorettys agent Alan Walsh, som gjort sig känd för att offentligt gå ut och försvara sina klienter stenhårt, twittrade förra veckan att man inte hört ett ljud om kotnraktsförlängning från Canadiens sida. Detta trots att Pactioertty ”inget hellre vill än att stanna i klubben”.

 

HAR DET GÅTT FÖR LÅNGT?

Den publika krigsföring som pågår gör ingen någon tjänst och om Pacioretty verkligen vill stanna i Montreal kan det senaste uttalandet ha puttat allt över kanten för en trejd. Kan det istället vara så att Pacioretty har tröttnat och faktiskt vill flytta från Habs?
Oavsett vilket är bollen ånyo i Habs händer, men de händerna är inte rena heller:

Förra säsongen skyllde lagledningen, med Marc Bergevin i spetsen, lagets bristfälliga resultat på dålig attityd i truppen. Samtidigt vägrar man i media publikt diskutera frågan om Max Pacioretty utan säger bara att ”förväntningen är att han infinner sig på träningslägret.”  Det skulle kunna vara en sak.
Men när det då dyker upp en historia om att klubbenf faktiskt ”shoppar” Pacioretty, det vill säga erbjuder honom till andra klubbar, och ingen offentlg kommentar ges är det inte svårt att lägga ihop ett och ett och inse att det här är på väg att sluta illa – och smutsigt.

29-åringen gjorde 17 mål och 20 assist på 64 matcher förra året. Dessförinnan gjorde han minst 60 poäng per säsong under fyra raka säsonger. En hel och frisk Pacioretty är en enorm tillgång för vilken klubb som helst. Frågan är bara vilken klubb det blir den här säsongen.
Tiden tickar fort.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 17 april
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
01:00 New York Islanders - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs NHL
torsdag 18 april
03:30 Dallas Stars - St Louis Blues NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:30 Skellefteå - Frölunda SHL
01:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
fredag 19 april
02:00 Winnipeg Jets - Vancouver Canucks NHL
03:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
03:30 Colorado Avalanche - Edmonton Oilers NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks NHL
04:30 Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks NHL
17:30 Kärpät - KalPa Liiga
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
lördag 20 april
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:00 Zürich - Lausanne National League
söndag 21 april
18:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
måndag 22 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
tisdag 23 april
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch