Sök
1 …
SHL

Sylvegård: ”Skönt att Rögle får lite press”

Två SM-semifinaler för det ena laget. Inget slutspel under 2000-talet för det andra. Man skulle kunna tro att all press var på Malmö Redhawks. Men så är inte fallet, menar klubbens VD Patrik Sylvegård:
– Deras trupp är tio miljoner kronor dyrare än vår, säger han till Sydsvenskan.

Ungefär samtidigt som Malmö föll hårt i Minsk föll ytterligare en pusselbit på plats i Rögles lagbygge när man fick klart med OS-meriterade Jonas Ahnelöv. Ängelholmslaget satsar hårt för att nå slutspel för första gången på den här sidan milllenieskiftet. Detta samtidigt som Malmö Redhawks fått hålla lite hårdare i slantarna efter att man gjort ett minus på 13,6 miljoner kronor förra säsongen:
– Rögle har en spelatrupp som är tio miljoner kronor dyrare än vår. Men vi får väl se, det är skönt att Rögle får lite press på sig säger Redhawks vd Patrik Sylvegård till Sydsvenskan.

Är det ett tronskifte i skånsk hockey som vi är på väg att bevittna i och med detta? Sylvegård är inte säker på det:
– Det vet jag inte. Vi kör med vårt. Jag kan inte få panik för att Rögle värvar säger han och tillägger:
– Rögle är ett av fjorton SHL-lag. Om det är Rögle eller Skellefteå spelar ingen roll.

På frågan om Malmö nu får slå i underläge svarar Sylvegård:
– Vi får se. Vi gör den bedömningen senare.

TUNG FÖRLUST I MINSK

Malmö föll med 6-2 borta mot Yunost Minsk och som om inte det var nog åkte Marcus Sylvegård på en benskada och Lars Bryggman fick en tackling mot huvudet. Båda missar lördagens match mot TPS Åbo.
– Jag tror inte att det är så farligt med ”Mackan”. Han kan nog vara tillbaka om några dagar eller en vecka. När det gäller Bryggman är det jättesvårt att ställa en diagnos. Han fick en riktig smäll mot hakspetsen, säger Sylvegård.

Emil Molin, Henrik Hetta och Niklas Arell är skadade sedan tidigare.

Den här artikeln handlar om: