Sök
Nyheter

AIK vann matchen – men Leksand blev ändå vinnare

AIK besegrade Leksand med 3-2 efter att Éric Castonguay avgjort i förlängning. Men Leksand blev ändå dagens stora vinnare.

Avslutningen av Skoda Trophy blev dramatisk. AIK behövde tre poäng för att kunna snuva Leksand på turneringssegern, men de fick nöja sig med två. Därmed tog Leksand den poäng de behövde för att vinna försäsongscupen.

AIK ledde med 1-0 efter mål av Éric Castonguay, och dominerade stora delar av matchen. Men Leksand lyckades vända efter mål av lagkaptenen Martin Karlsson och hans namne Mattias.

VANN 101 000 KRONOR

AIK tryckte på och fick in en kvittering genom sin lagkapten Christian Sandberg. Då återstod det tolv minuter av matchen. Men trots att man plockade ut målvakten vid 2-2-läge kom inte målet som tog dem till turneringssegern. Leksand höll ut.

I förläningen fick AIK spela fem mot tre sedan Tor Immo åkt ut och tränare Tomas Mitell åter valt att plocka ut målvakten. Då avgjorde Éric Castonguay via sitt andra mål i matchen. Men Leksand kunde ändå lämna Scaniarinken med 101 000 extra på kontot. Det var nämligen prissumman för det vinnande laget i turneringen.

Den här artikeln handlar om: