Sök
151203 FŠrjestads Alexander Leandersson under ishockeymatchen i SHL mellan FŠrjestad och Malmš Redhawks den 3 december 2015 i Karlstad. Foto: Anna-Lena Bergqvist/ BILDBYRN / Cop 137 …
Nyheter

Imponerade under sin tryout – nu får han permanent kontrakt

Han fick inget ”riktigt” kontrakt från början. Men med ett par veckor kvar till seriestart har Alexander Leandersson nu skrivit på för Karlskoga över kommande säsong.

Alexander Leandersson är hemma på riktigt.Backen med Bofors IK har skrivit på ett ettårskontrakt med BIK Karlskoga. Det skriver klubben på sin hemsida. Leandersson har under försäsongen haft ett tryoutkontrakt, där han övertygat lagledningen om att han ska på ett kontrakt.
– Det har inte varit tveksamheter överhuvudtaget. ”Leo” har imponerat på både mig och tränarna. En Karlskoging som har utvecklats så som vi hoppats, säger sportchef Thomas Fröberg.

Leandersson gjorde 29 matcher för klubben redan förra året, då som utlånad till Färjestad. Han noterades totalt för nio SHL-matcher för Färjestad.
– Det känns riktigt skönt och framförallt roligt att få belönas med ett kontrakt, som Karlskoging vill man självklart spela i BIK. Känslan är att vi har ett jäkligt intressant lag i år och jag ser verkligen fram emot att få vara en del av BIK resten av säsongen, säger 21-åringen själv.

Den här artikeln handlar om: