Sök
Gränby Ishall, Uppsala
Nyheter

Allsvenska klubbens glädje: Får stor mediakub i arenan

Gränby Ishall är förmodligen den minst sexiga hemmaarenan något lag har i HockeyAllsvenskan. Men nu får den ett rejält ansiktslyft.

Upsala Nya Tidning skriver att Ishallen nu kommer att få en mediakub. Den ska vara rund och ha en diamater på 5,2 meter. Den blir tre meter hög och kommer som lägst vara sju meter över isen. Det är också gränsen för vad regelverket kräver. Det är med andra ord en stor kub, med tanke på storleken på arenan.

Nu har Almtunas hemmaarena bara haft en relativt liten storbildsskärm på ena kortsidan, och bildkvalitén har inte alltid varit optimal. Klubben kan nu också glädja sig över att det kan säljas en hel del nya annonser på mediakuben. Exakt hur mycket intäkter det innebär vet man inte, men:
– Det kommer betyda mycket. Det kan jag säga, säger Almtunas klubbchef Jan Åkerlund.

Kuben ska installeras under hösten. Den kostar ungefär 200 000 kronor att sätta upp och den summan står Uppsala kommun för. Klubben och kommunen har signerat ett femårigt hyresavtal.

Den här artikeln handlar om: