Sök
Max Pacioretty.
Vegas

Efter alla spekulationer – nu är kaptenen trejdad

Det är inte bara vår svenske stjärna Erik Karlsson som på senare tid varit omgärdad av trejdrykten. Även Montreals lagkapten Max Pacioretty har varit i hetluften och ska bland annat ha tackat nej till en trejd. Nu står det dock klart att en flytt blir av – till Vegas.

Max Pacioretty har under hela sin NHL-karriär spelat för Montreal Canadiens och under de tre senaste säsongerna har han dessutom varit lagkapten. Men något verkar ha skurit sig mellan honom och GM Marc Bergevin och rykten har gjort gällande att Canadiens har velat bli av med 29-åringen.

SKA HA TACKAT NEJ TILL KINGS

Bland annat ska en trejd till Los Angeles Kings varit klappad och klar. Men denna ska ha nekats av Pacioretty. Hur som helst är det nu klart med en bytesaffär. Tidigt under måndagsmorgonen svensk tid meddelade Vegas Golden Knights att de bytt till sig forwarden. I retur går Tomas Tatar, talangen Nick Suzuki, som var ett av Vegas förstarundeval i draften i2017, samt ett andraval i draften 2019.

Max Pacioretty har 626 NHL-matcher och 448 poäng under karriären. 2012 förärades han med Bill Masterton Trophy i samband med NHL Awards.

Den här artikeln handlar om: