Sök
EDMONTON, AB – OCTOBER 04: Edmonton Oilers Left Wing Jussi Jokinen (36) in his first NHL Eishockey Herren USA game with his new team during the Edmonton Oilers game versus the Calgary Flames at Rogers Place in Edmonton, AB. (Photo by Curtis Comeau/Icon Sportswire) NHL: OCT 04 Flames at Oilers PUBLICATIONxINxGERxSUIxAUTxHUNxRUSxSWExNORxDENxONLY Icon17100464 …
Nyheter

Öppnade för spel i Sverige – nu testar han med Detroit

Han har spelat över 900 NHL-matcher och ännu verkar inte finländaren Jussi Jokinen gett upp karriären ”over there”. På Instagram meddelar 35-åringen nu att han kommer försöka ta en plats i Detroit Red Wings under deras träningsläger.

Det var i början av augusti som Jussi Jokinen i finska Ilta-Sanomat öppnade för spel i Europa kommande säsong där Sverige var ett av alternativen. Hans första alternativ var NHL, men där hade det vid den tidpunkten varit stillsamt med intresse.

SKA FÖRSÖKA PROVSPELA SIG IN

Men nu berättar Jussi Jokinen själv på Instagram att han fått en så kallad PTO (provspel) av Detroit och visar upp en bild på en flygbiljett med destination Detroit.

Jokinen har spelat 13 säsonger i NHL för klubbar som Dallas, Carolina och Florida och totalt står han noterad för 951 matcher i ligan. Förra säsongen blev dock strulig för den meriterade forwarden med ett flertal stora internationella turneringar i ryggsäcken.

FYRA KLUBBAR IFJOL

Förra sommaren lämnade Jokinen Florida Panthers och skrev på för Edmonton Oilers som free agent. Men redan i november trejdades han till Los Angeles. I Kalifornien blev det bara två månader innan han sattes upp på waivers och blev upplockad av Columbus.

Men det stannade inte där. Precis vid trading deadline skeppades han iväg till Vancouver där han avslutade säsongen med 10 poäng på 14 matcher.

Den här artikeln handlar om: