Sök
180822 Luleås Erik Gustafsson under träningsmatchen i ishockey mellan Skellefteå och Luleå den 22 augusti 2018 i Skellefteå. …
SHL

Luleå vann galna genrepet – körde över Björklöven

Luleå har tidigare under försäsongen haft problem med målskyttet. Under tisdagskvällens SHL-genrep mot Björklöven släppte dock alla hämningar för norrbottningarna som vann träningsmatchen hela 9–5.

Björklöven tog ledningen efter bara en och en halv minuts spel i tisdagskvällens möte med Luleå genom nyförvärvet Oskar Stål Lyrenäs. Luleå svarade upp med tre snabba mål genom Patrick Cehlin, Nils Lundkvist och Jack Connolly innan Stål Lyrenäs kunde reducera precis innan den första periodvilan.

I den andra perioden fortsatte målen att trilla in bakom Oscar Masiello i Björklöven-kassen och Joel Lassinantti i Luleå-målet. Efter 40 minuter ishockey i Coop Norrbotten Arena var resultatet 6–4. Målproduktion avtog inte i den tredje perioden – och när 60 minuter var färdigspelade lyste 9-5 på resultattavlan.

DUBBLA TVÅMÅLSSKYTTAR

I detta målkalas stack Björklövens nyförvärv från Modo Oskar Stål Lyrenäs ut mest då han noterades för ett hattrick. I Luleå stod Einar Emanuelsson och Austin Farley för två mål vardera.

Luleå hoppas naturligtvis ta med sig måltouchen in till lördagens SHL-premiär hemma mot Brynäs. För Björklöven väntar en träningsmatch mot Vännäs på torsdag innan Hockeyallsvenskan drar igång med ett derby mot Modo i premiäromgången den 21 september.

Den här artikeln handlar om: