Sök
SDHL

DUNDERKNALLEN: Bottenlaget chockade SM-finalisten

I kväll fick vi se en av de största knallarna någonsin i svensk damishockey. SDE chockade Linköping och vann med 2-1.

SDE hade förlorat med 9-0 mot Leksand och 2-1 mot ett Brynäs med tio utespelare. Linköping föll mot Luleå men vann sen med osannolika 14-0 mot Göteborg. De var således superfavoriter inför dagens match mot SDE Hockey.

Men SDE chockade alla och stod i kväll för något som kan vara en av de största skrällarna i SDHL-historien. Laget vann med 2-1 och tog sina tre första poäng för säsongen. Och de gjorde det alltså mot vårens SM-finallag och en av de stora guldkandidaterna även den här säsongen.

VÄNDE PÅ TRE MINUTER

Linnea Johansson gav planenligt Linköping ledningen med 15 sekunder kvar av den första perioden. Men sen kom två raka SDE-mål som vände på matchen. Annie Åsell kvitterade, halvvägs in i den andra perioden, och knappt tre minuter senare kom det chockartade 2-1-målet. Kayleigh Hamers sköt det matchavgörande målet.

I SDE:s kasse stod Sofia Reideborn. Hon var förstås också en av de stora hjältarna. LHC vann nämligen skotten med 46-21. Skotten i slutperioden slutade 22-3 för storfavoritens del, men den vildsinta kvitteringsjakten gav alltså inget 2-2-mål.

Den här artikeln handlar om: