Sök
Tyler Seguin
Nyheter

Efter kritiken – nu är superstjärnan nära nytt kontrakt

Tyler Seguin gick ut och var öppet kritisk mot att Dallas inte hade erbjudit honom ett nytt kontrakt. Men nu rör det på sig. Ett nytt kontrakt närmar sig, skriver TSN:s Darren Dreger.

Det var för ett par veckor sedan som Tyler Seguin gick ut med öppen kritik mot att Dallas Stars inte börjat förhandla med hans agent om ett nytt kontrakt. Superstjärnan är inne på det sista året på sitt kontrakt och får alltså skriva på en förlängning.
– Ingenting händer. Det har faktiskt inte hänt så mycket på hela sommaren. Det har varit en besvikelse. Jag trodde jag skulle ha några spännande nyheter att prata om nu, eftersom det är så sent på sommaren. Så det är en besvikelse, sade han då.
– Det var lite snack kring draften men inget sedan dess. Jag är besviken att vi inte har ett långtidskontrakt klart redan.

Men nu börjar det hända grejer. 26-åringen och Dallas närmar sig ett nytt kontrakt, Förhandlingarna är inne i ett viktigt skede och parterna har närmat sig varandra – även om det fortfarande finns jobb kvar innan vi får se ett påskrivet kontrakt. Det skriver TSN:s Darren Dreger på twitter.

Tyler Seguin har just nu en lönetaksträff på 5,75 miljoner dollar men den lär stiga ordentligt från och med nästa sommar.  84, 77, 73, 72, 78 är nämligen kanadensarens poängrad under de fem säsonger han spelat med Dallas. Bara fem spelare, Sidney Crosby, Patrick Kane, Jamie Benn, Alex Ovetjkin och Claude Giroux, har gjort mer poäng under den tidsperioden.

Den här artikeln handlar om: