Sök
Jacob Ragnarsson
Nyheter

JVM-jagande backens mardrömsstart på säsongen – är knäskadad

I kusinen Gustav Lindströms frånvaro är det tänkt att Jacob Ragnarsson ska ta en stor roll i Almtuna. Men säsongen kunde ha börjat bättre. Backen är knäskadad.
– Det är inre ledbandet och eventuellt en menisk som fått sig en törn, säger tränaren Martin Gudmundsson till UNT.

Jacob Ragnarsson var en av hockeyallsvenskans bästa unga backar förra säsongen. Han tog sig in som ordinarie i Almtuna och landade till sist på 13 poäng på 47 matcher. När kusinen Gustav Lindström nu blivit senior och dessutom flyttat till Frölunda finns det en roll att fylla för Ragnarsson i såväl Almtuna som i juniorlandslaget. Han har redan testat på spel med Tomas Monténs landslag under säsongen.

Men nu har backen fått sig en rejäl törn i jakten på en plats i Monténs VM-trupp om drygt tre månader. Han har ådragit sig en knäskada på en träning, säger Almtunas tränare Martin Gudmundsson till Upsala Nya Tidning.
– Han blir inte med de närmaste två veckorna. Det är inre ledbandet och eventuellt en menisk som fått sig en törn. Han ska röntgas framöver.
– ”Ragge” är en viktig pusselbit, han loggar ju 18-20 minuter per match för oss så det är klart att det är ett tap.

ÄVEN MÅRTENSSON SKADAD

Ragnarsson missar därmed genrepet mot Västerås på fredag, och de inledande omgångarna av HockeyAllsvenskan. Allsvenskan inleds om en dryg vecka.

I genrepet saknas också lagets superstjärna Tony Mårtensson. Där är det dock ingen större fara.
– Det är lite smågrejer bara och vi äventyrar inget genom att spela honom, meddelar Gudmundsson.

Den här artikeln handlar om: