Sök
Garry Nunn
Nyheter

Stjärnvärvningen skadeproblem fortsätter: ”Han är ledsen och frustrerad just nu”

Poängsprutan Garry Nunn är tänkt att leda AIK:s offensiv. Men hittills har försäsongen varit ett enda stort elände. Nu är han skadad – igen.
–  Han fick en känning i ljumsken igen, så nu vilar han veckan ut, säger tränaren Tomas Mitell till Hockeypuls.

Garry Nunn vann poängligan i den norska högstaserien förra säsongen och är värvad som en tänkt poängproducent även i AIK. Men skador har gjort att han bara kunnat spela två av fem träningsmatcher med sitt nya lag.

Nu är han återigen skadad. Det är ljumskarna som krånglar för den 28-årige kanadensaren. Nu missar han genrepet mot Vita Hästen.
– Han fick en känning i ljumsken igen, så nu vilar han veckan ut. Han åker lite skridskor och kör fysträning men får vila så det inte blir värre. Det är som det är, det går inte att skynda på ljumskar, säger tränaren Tomas Mitell till Hockeypuls.

”DET ÄR INTE POSITIVT”

Mitell menar att skadeproblemen tagit hårt på Nunn, men att han ändå är imponerad med vad han sett av importvärvningen när han väl spelat.
– Det är inte optimalt, naturligtvis. Särskilt inte för honom, som är i ett nytt land och en ny liga. Han är ledsen och frustrerad just nu. Han är ny i Sverige och vet inte så mycket om motståndet, han fick känna på det lite i helgen men behöver jobba in sig i spelet här. Det tar tid att komma i form, så det är inte positivt. Men han har visat positiva tendenser i matcherna han spelat, hans skridskoåkning håller ju definitivt hög klass.

Garry Nunn gjorde 24 mål och totalt 62 poäng på 45 matcher för Frisk Asker i den norska ligan förra säsongen.

Den här artikeln handlar om: