Sök
Emil Carnestad i MODO
Nyheter

Backen lämnar MODO för spel hos seriekonkurrenten

IK Oskarshamn har sökt efter en back de senaste veckorna. Nu är det klart att klubben hämtar in Emil Carnestad från konkurrenten MODO Hockey.
– Emil har etablerat sig som en stabil defensiv back i HockeyAllsvenskan de senaste säsongerna och kommer göra stor nytta i det tysta för oss, säger klubbens sportchef Pär Kenttä till klubbens hemsida

Carnestad kom till MODO inför förra säsongen efter en rad säsonger i IK Pantern. Där har han bland annat spelat under Oskarshamns nya tränarduo Håkan Åhlund och Fredrik Hallberg.

– Såklart också ett stort plus att han är bekant med både tränarduon och vårt spelsystem sedan tidigare, säger Kenttä.

”INGEN OPTIMAL SITUATION”

Totalt har Carnestad 228 matcher i HockeyAllsvenskan på kontot. Kontraktet med Oskarshamn är skrivit över den kommande säsongen.
– Situationen i MODO kändes inte helt optimal för mig och när Oskarshamn dök upp som ett alternativ kändes det väldigt bra direkt. Oskarshamn gjorde en grym säsong förra året och vill fortsätta på den inslagna vägen, och för mig blir det ett spännande miljöombyte. Dessutom trivdes jag bra med Håkan (Åhlund) och Fredrik (Hallberg) i Pantern för två år sedan, säger Carnestad till klubben.

 

Den här artikeln handlar om: