Sök
170907 Luleås Jenni Hiirikoski och Emma Nordin jublar tillsammans med Nathalie Ferno (ej i bild) som gjort 1-3 för Luleå under ishockeymatchen i SDHL mellan Djurgården och Luleå den 7 september 2017 i Stockholm. …
Nyheter

Luleå ger alla seniorer lön – damerna kan nu träna dagtid: ”Nästa steg för damishockeyn”

Till den här säsongen har Luleå Hockey sett till att alla klubbens seniorspelare får betalt för att spela hockey. Det gör att även damlaget nu kan träna dagtid.
–  Jag har spelat länge nu. Det här är helt fantastiskt. Jag är riktigt stolt över att vara en del av den här organisationen, som utvecklar damishockeyn, säger Jenni Hiirikoski till NSD.

Sedan flera år tillbaka tränar herrarna i SHL och HockeyAllsvenskan på dagtid. På damsidan har det däremot varit svårare, men i år gör Luleå en satsning som innebär att spelarna i damlaget också får lön från klubben.

– Vi kände att det här var nästa steg för oss att ta. Vi har tagit steget att träna morgontid eller eftermiddag. Det går hand i hand med att vi kan ge ersättning till alla seniorspelare. Sen kommer vi inte kunna göra alla spelare oberoende av arbete just nu. Men vi känner att det var viktigt att få med alla seniorspelare på det här, säger klubbens tränare Fredrik Glader.

– Att vi tränar dagtid är nästa steg för damishockeyn, säger Hiirikoski till tidningen.

”BÄTTRE ENERGI”

Damerna tränar två pass på morgonen mitt i veckan, en gång efter lunch och en gång sent på måndagskvällarna. Men det har att göra med att laget har match dagen innan.

– Jag tror inte att någon av oss gör det här för pengarna. Men att vi får lön gör det möjligt för oss att träna dagtid, på morgonen när alla har mycket energi. Vi slipper träna efter en hel arbetsdag, säger Hiirikoski.

Den här artikeln handlar om: