Sök
Johan Hult känner sig inte stressaf över den uppkomna målvaktssituationen i HV71.
SHL

Så agerar HV71 efter målvaktsbeskedet

Tidigare idag kom beskedet att HV71:s målvakt Jonas Gunnarsson kommer missa inledningen av SHL. Men trots att klubben bara kommer kunna använda sig av en ordinarie målvakt under de första matcherna känner sportchefen Johan Hult ingen panik.
— Situationen är fullt under kontroll då vi har Felix (Sandström) som kan stå två matcher i veckan och vi har bra backupmålvakter i J20-laget samt att (Adam) Åhman finns i bakvattnet, säger sportchefen till hockeysverige.se.

LÄS MER: HV-målvakten på skadelistan – bara dagar innan premiären

Det var i samband med HV71:s turné i Finland för en tid sedan som Jonas Gunnarsson tvingades avstå både träningar och match på grund av värmeeksem som han fick av sin utrustning. Han var tillbaka i kassen i söndagens träningsmatch mot Rögle men efter den matchen kom besvären tillbaka igen. Nu skriver Jönköpings-Posten att målvakten kommer vara borta på obestämd tid.

BEKVÄM INLEDNING

HV71:s sportchef Johan Hult upplevs inte speciellt stressad över den uppkomna målvaktssituationen och han menar på att HV:s inledning av SHL-säsongen är rätt bekväm i det avseendet att de bara spelar två matcher i veckan under inledningen.
— Om man tittar ur ren förslitningssynpunkt så är det ett väldigt gynnsamt schema, berättar Johan Hult för hockeysverige.se och fortsätter:
— Vi spelar max två matcher i veckan fram till den 18 oktober någonstans. Det är ingenting som tär och två matcher i veckan skulle Felix (Sandström) klara av om det verkligen skulle krävas.

LÄS MER: En efterlängtad comeback efter helveteshösten: ”Blev slutkörd av ingenting”

Felix Sandström hade ett tungt fjolår sett till att han drogs med magproblem som hämmade hans spel rejält. Enligt Hult är den fysiska statusen på 21-åringen nu fantastiskt bra.
— Det är inga konstigheter alls.

INTE AKTUELLT ATT PLOCKA TILLBAKA ÅHMAN I DAGSLÄGET

Som backup till Sandström kommer HV71 till att börja med köra på med sina juniormålvakter (Victor Östman och Hugo Alnefelt) som funnits med a-laget den senaste tiden på träningar.
— Någon av dem kommer få följa med till på lördag när vi åker upp till Karlstad. Sen har vi Adam Åhman i Oskarshamn, men vi kommer inte hasta med någonting där. Adam får fantastisk bra träning och matchning i Oskarshamn. I och med att schemat ser ut som det gör så kommer vi inte förhasta oss. Kommer behovet uppstå så kan vi kalla hem honom.
— Men att bara lyfta hit honom för att han ska sitta på bänken, det ger varken Adam eller oss någonting.

En stor snackis ifjol var de många spelarlån som gick fram och tillbaka mellan SHL och Hockeyallsvenskan. Till i år har de allsvenska klubbarna sinsemellan stramat åt antalet lån med ett så kallat ”gentlemens agreement” och sportchef Hult får frågan om klubben ens har möjlighet att kalla tillbaka Åhman flera gånger under en säsong.
— Jag är inte insatt i om allsvenskan har några egna regler. Finns det andra interna regler så får man fråga de berörda parterna. Det jag har att rätta mig efter är svenska ishockeyförbundets tävlingsbestämmelser, något annat finns det inte för mig att rätta mig efter. Där kan man låna ut en målvakt på dispens och han kan gå fram och tillbaka.

LINUS SÖDERSTRÖM?

Guldmålvakten från 2017, Linus Söderström, tillhör numera New York Islanders. Även han har dragits med skadebekymmer det senaste året. Men frågan måste ställas om HV71 har en dialog med honom.
— Ja, men det har vi på en helt annan nivå, det är ingen kontakt i just det syftet. Linus Söderström har kontrakt med New York Islanders och är deras målvakt. Vi tycker om att hålla kontakten med spelare som försvinner till andra klubbar.

LÄS MER: Linus Söderström: ”Jag hade grov ångest många dagar”

 

Den här artikeln handlar om: