Sök
170411 Generell exterišr vy pŒ Ljungby arena fšre ishockeymatchen i kvalet till Hockeyallsvenskan mellan Troja och SšdertŠlje den 11 april 2017 i Ljungby. Foto: Jonas Ljungdahl / BILDBYRN / Kod JO / Cop 144 …
ÖVRIGT

Supporterklubben lägger ner: ”Jakten på enskilda individer blivit viktigare än att få till en trevlig och sansad relation”

Det var vid förra säsongens början som hockeyklubben Troja-Ljungbys fans hamnade rejält i skottgluggen när den före detta ordföranden Pelle Wass i direktsänd TV gick till hård attack mot en falang som kallar sig Ultras Ljungby och anklagade dem för bland annat ”fascism”. Nu ett år senare lägger supporterklubben Trojasupport ner.

Det var i samband med Trojas hemmapremiär ifjol som Ultras Ljungby portades i entrén till Ljungby Arena. När C More ville reda ut begreppen om varför med den före detta ordföranden Pelle Wass så fick de minst sagt ett häpnadsväckande svar.
— Det är fascism och liknande grejer de står för. Tidigare har de även uppträtt på ett dåligt sätt på bortamatcher. Vi vill inte bli förknippade med det. Vi vill ha supportrar som uppträder i rödvitt och hejar på rätt sätt, sa han då.

KRAFTIGA REAKTIONER

Det här ledde till rätt kraftiga reaktioner, främst på sociala medier, och den officiella supporterklubben Trojasupport bojkottade lagets hemmamatcher så länge som portandet av Ultras Ljungby pågick.

Allting löste sig sedan och allt var frid och fröjd. Men inte riktigt. Idag kom beskedet att Trojasupport lägger ner sin verksamhet då de känner sig motarbetade av klubben.
”All ork, energi och engagemang har tagit slut. Vi anser att vi inte blivit behandlade på ett värdigt sätt, och vi har flera gånger blivit felaktigt uthängda och straffade av klubben, där även helt felaktiga rykten, startade av klubben och klubbens säkerhetsorganisation florerat i olika medier. Att behöva uppleva en häxjakt från klubbens ”säkerhet” varje gång man går på hemmamatch är inte roligt, där jakten på enskilda individer blivit viktigare än att få till en trevlig, och sansad relation, där alla är nöjda, och där man kan föra en mänsklig kommunikation, utan fördomar och lögner och hot om att ” kapas uppifrån och ned””, skriver de enligt Smålänningen på sin Facebook.

Den här artikeln handlar om: