Sök
Bröderna Sedin och Alexander Edler.
Vancouver

Landsmännen borta – men han vill förlänga med Vancouver

Alexander Edler har tillhört Vanouver sedan 2006 och har gjort 758 NHL-matcher för klubben. Nu har han bara ett år kvar på sitt kontrakt – men svensken vill stanna.
– Jag skulle älska att få stanna här, säger han till The Athletic.

Vancouver går som bekant in på en ny era, utan bröderna Sedin. Men det finns alltjämt en veteransvensk kvar i laget: backen Alexander Edler. 32-åringen har dock utgående kontrakt och lär inte få en lön i samma nivå som han har idag om han ska förlänga. Svensken skrev nämligen på sitt nuvarande kontrakt, värt fem miljoner dollar per säsong, redan 2013.

Sedan dess har han gått ned något i nivå även om förra säsongen var bra av Edler. Och om han själv får bestämma skriver han ett nytt kontrakt med Canucks.
– Om vi kan lösa något så skulle jag älska att få stanna här. Även om vi har haft en del tyngre år är det här en ganska spännande fas att gå igenom. Det görs förändringar och det kommer in många yngre killar. Du kan se hur de utvecklas, säger backen till The Athletic.

KAN STOPPA TREJDFÖRSÖK

Han betonar dock att ett nytt kontrakt inte är nära i nuläget.
– Det finns inget på bordet nu, men vi får se. Vi får se vad som händer. Allt jag kan göra är att spela bra hockey.

Svensken har en no trade-klasusul vilket gör att han kan sätta stopp för eventuella trejder om Canucks vill släppa honom under säsongen.

Den här artikeln handlar om: