Sök
Andrej Makarov
Nyheter

Räddade 57 skott i JVM-finalen mot Sverige – nu är han för dålig för KHL

2012 höll han på egen hand på att stoppa Sverige från JVM-guldet. Sedan dess har karriären gått rakt utför för Andrej Makarov. Nu dumpas han av sitt KHL-lag.

Mika Zibanejads mål i förlängningen är ett av de mest klassiska i svensk ishockeyhistoria. Det kom efter att Sverige dominerat JVM-finalen fullständigt och bombarderat den närmast okände Andrej Makarov i kassen. Makarov kastades in i slutminuterna av semifinalen mot Kanada och fick sedan stå i finalen, trots att Ryssland hade Andrej Vasilevskij i truppen. Makarov tackade för förtroendet genom att göra sitt livs match och rädda 57 skott innan Zibanejad till sist överlistade honom.

Sedan dess har Andrej Makarovs karriär gått i stå. Han gjorde en NHL-match och ett gäng i AHL innan han drog till KHL hösten 2016 för spel med Kunlun Red Star, där det blev 29 matcher. Förra säsongen gjorde han tolv matcher i  Neftekhimik Nizhnekamsk. Där var det tänkt att han skulle stå även den här säsongen, men så blir det inte.

SKICKAS TILL VHL

Han har stått en match för laget, men nu skickas han upp på waivers. Det skriver KHL på sin hemsida. Om ingen annan klubb plockar upp honom kommer han få fortsätta säsongen i den minst sagt obskyra klubben CSK VVS Samara i KHL:s andraliga/farmarliga VHL.

Man kan lugnt konstatera att det gått en aning bättre för Andrej Vasilevskij, som ju numer rankas som en av världens bästa målvakter.

(Det går såklart inte att skriva en artikel av det här slaget utan att lägga in målet)

Den här artikeln handlar om: