Sök
Vilmos Gallo.
Timrå IK

Återvänder till Saab Arena – som motståndare: ”Blir rörd”

Mellan 2013-17 tillhörde han Linköpings organisation från och med förra säsongen har ungraren Vilmos Gallo representerat Tmrå IK. Ett Timrå som är tillbaka i SHL och som på lördag ska premiärspela borta – mot Linköping. 
– Det kommer att kännas lustigt men samtidigt mäktigt, säger han till LHC’s hemsida. .

Vilmos Gallos tid i LHC mixades melan J18, J20 och SHL. I SHL blev det 91 matcher, på vilka den ungerska forwarden gjorde åtta mål och tio assist. I Hockeyallsvenskan stod han förra året för nio mål och fem assist på 52 framträdadanden. När Timrå sedan framgångsrikt kvalspelade under våren blev det ytterligare två mål och sju assist på tio matcher. Och nu laddar laget, och Gallo, för seriepremiär efter tio försäsongsmatcher.

– Vår försäsong har gått bra. Vi har gjort framsteg för varje match, precis som man vill göra under den här tiden på året. Vi har inte spelat våran bästa hockey än, men vi är redo för seriestart. Vi kommer till Linköping för att överraska alla som inte tror på oss, säger Gallo i en intervju med LHC’s hemsida.

LYCKAD FLYTT

Flytten till Norrland har varit lyckad både på och utanför isen:
– Jag trivs jättebra i Timrå. Norrland har visat sig från sin bästa sida, folket här uppe är jättetrevliga och jag har dessutom fått se norrsken, snö och älg, vad mer kan man önska sig, säger han.

Nu väntar alltså seriepremiär på bortaplan mot forna klubben. En match som hjälpt Gallo under sommaren:
– Det kommer kännas lustigt men samtidigt mäktigt. Jag har längtat efter den här matchen hela sommaren och den motiverade mig väldigt mycket under fysträningen. Jag har en stark anknytning till Linköping och jag blir lite rörd av tanken på att få spela i Saab Arena igen, avslutar han.

Den här artikeln handlar om: