Sök
Bergeron
Nyheter

Boston-stjärnan har ryggproblem: ”En liten motgång”

Under sommaren genomgick Bostons storstjärna Patrice Bergeron en ljumskoperation som beskrivits som lyckad. Men efter det har han drabbats av muskelproblem i ryggen. 
– Det är en mindre motgång, sa han till Boston Herald under torsdagen. 

Patrice Bergeron har varit en vital del i Bruins lagbygge ända sedan han kom in i ligan 2003. Den fyrfaldige Selke-Trophy-vinnarens karriär har dock inte varit helt skadefri. Faktum är att han inte har spelat samtliga 82 matcher under någon av de 14 säsonger han gjort i ligan än så länge.

KAN REHABTRÄNA LJUMSKARNA

Under ett möte med media under onsdagen berättade Bergeron att han inte kommer att vara med på träningslägrets inledning. Men det har inget med ljumksproblemen att göra. Istället har han ådragit sig muskelproblem i ryggen.
– Jag kan fortfarande rehab-träna mina ljumskar men jag har vairt begränsad i gymmet under de senaste dagarna. Vi måste se till att det här försvinner innan jag kan utöka belastningen. Målet är att det här ska vara något temporärt så vi ska se till att det inte är kvar alltför länge, berättade han.

Det här är tredje året i rad som Bergeron missar inledningen av säsongen. För två år sedan var det en vrist som spökade – då missade han de första tre grundseriematcherna. Förra säsongen var det just ljumskarna som ställde till det och höll honom borta under seriens första fem bataljer.

INGA ÅLDERSTECKEN

Patrice Bergeron har hunnit bli 33 år gammal men han vill inte tro att det är såhär hans liv karriär kommer att te sig:
– Det hoppas jag inte, sa han med ett skratt, och fortsatte:
– Visst blir jag äldre som hockeyspelare men det är många som har gått igenom det här. Jag tar hand om min kropp på rätt sätt. Det är så klart frustrerande när man råkar ut för något sådant här och jag är inte glad när det sker. Det är klart att jag hade velat vara på isen idag, Men det borde handla om några dagar, vilket är goda nyheter, sa Bergeron.

Patrice Bergeron har spelat 963 matcher i NHL, samtliga för Boston Bruins.. På dessa har han gjort 774 poäng, varav 289 mål.

Den här artikeln handlar om: