Sök
Aaron Palushaj.
SHL

Efter tränarens slagsmålsutspel – stjärnan håller med

Niklas Sundblad sa under torsdagen till DN att han vill se mer fighting i SHL. Idag får han medhåll från stjärnvärvningen Aaron Palushaj
– En sak jag skulle vilja se i ligan är slagsmål och skälet till det är fula tacklingar, menar forwarden i en intervju med svt.se

Det kontroversiella ämnet slagsmål debatteras vidare. Örebros tränare Niklas Sundblad sa igår att han vill se mer slagsmål i hockeyn,
– Jag skulle tillåta fighting. Om man har stått för en tackling så måste man ta ansvar och stå upp för den, säger den förre forwarden med meriter från både Nordamerika och ligor i central-Europa.

I dag kommer medhåll från nye forwarden Aaron Palushaj.
– En sak jag skulle vilja se i ligan är slagsmål och skälet till det är fula tacklingar. Om man ger sig på någon och inte behöver ta konsekvenserna av det i form av ett slagsmål, så är det som att det är fritt fram att ge sig på stjärnspelare, säger han till SVT, men betonar att det inte får bli för mycket:
– Jag vill inte ha det som på 80-talet, med tio slagsmål per match, men om man inte bestraffar spelarna lika hårt som idag så skulle det rensa upp lite bland de fula tacklingarna.

Även Timrås målvakt Niklas Svedberg är inne på den linjen:
– Det är lite löjligt långa avstängningar på slagsmål. Det är väl en sak med fula tacklingar, men det måste ju tillåtas känslor. Det är något som inte gynnar hockeyn och publiken, säger han.

MOTHUGG FRÅN FÖRBUNDET

Från Svenska Ishockeyförbundet möts tankebanorna av kalla handen.
–  Det kommer aldrig komma på tal, sade Anders Larsson, ordförande i förbundet, till DN efter utspelet från Örebro-tränaren Sundblad.
– Fighting och slagsmål hör inte hemma på hockeybanan. Hockey ska vara tufft och fysiskt, men det ska vara schyst och skadeframkallande moment ska vi verkligen stävja.

Den här artikeln handlar om: