Sök
Elias Lindholm i Peters första förstafemma med Flames
Nyheter

Flames svenske nyförvärv inleder i förstafemman

Så har då äntligen försäsongen inletts även för NHL-lagen och Calgary Flames inleder alltihop i Kina där man under lördagen ska göra sin första träningsmatch mot Boston Bruins i staden Shenzhen. Och fredagens träning bjöd på goda blågula nyheter: 
Elias Lindholm kommer att inleda i förstafemman

Under sommaren trejdades Elias LIndholm till Calgary Flames från Carolina Hurricanes i en affär som även tog backtalangen Noah Hanifin norrut. I utbyte fick Hurricanes backstjärnan Dougie Hamilton, forwarden Micheal Ferland och backlöftet Adam Fox. I Calgary strålade Lindholm samman med sin tränare från Carolina, Bill Peters, som blivit anställd under våren.

Nu befinner sig laget alltså i miljonstaden Shenzhen för att träningsspela och visa upp sporten hockey för kineserna igen. En marknad som Lindholm tidigare under hösten beskrev för Hockeysverige som ”väldigt intressant”.
– Det ska bli sjukt spännande att spela där. Jag har aldrig varit i Kina så det ska bli en upplevelse, sa han även.

FÖRSTA TRÄNINGEN – FÖRSTAFEMMAN

Under lagets första träning i Kina stod det klart att Lindholm kamperade i förstafemman tillsammans med superstjärnorna Johnny Gaudreau och Sean Monahan, medan hans blågule kompis MIkael Backlund kamperade med nyförvärvet James Neal och Matthew Tkachuck i andrafemman.
– Både ”Lindy” och Neal kommer att spela i förstakedjan under säsongen, berättade tränaren Bill Peters efter att man avslutat passet. Han fortsatte:
– Anledningen till att ”Lindy” spelar där imorgon är att vi inte kommer att låta ”Monny” ta några tekningar. Han har precis kommit tillbaka från sin handledsoperation. Därför spelar vi ”Lindy” där. Han kommer att ta alla tekningar oavsett vilken sida de är på, förklarade Peters.

Den här artikeln handlar om: