Sök
Christian Folin – ny i Philadelphia Flyers
Philadelphia

Flyers nye svensk i hård konkurrens: ”Fick självförtroende förra året”

Christian Folin har börjat landa i Philadelphia Flyers och är hoppfull inför säsongen. Nu handlar det om att ta en plats i truppen till säsongen för 27-åringen. Vägen in kan vara spelet i numerärt underläge:
– Jag tycker att jag läser spelet bra, sa Folin till Philly.com under torsdagen.

Christian Folin har spenderat de senaste åtta åren i Nordamerika. Mellan 2010 och 2014 spelade han i USHL, NAHL och NCAA innan han under 2014-15 skrev på ett konrakt med Minnesota Wilds organsiation – ett lag han valde framför just Flyers.
– Jag gillade tränaren,Mike Yeo. Och jag spelade i Minesota under min tid i NAHL innan jag började college. Så jag hade skaffat mig vänner och en koppling i området, förklarade han sitt klubbval för Philly.com

Förra året skrev han på ett ettårskontrakt med Los Angles Kings och den gånga sommaren blev det så ett ettårsavtal med Flyers och Folin ser fram emot utmaningen: Folin, som pendlat mellan NHL och AHL genom åren hävdar at han funnit sin plats i NHL på ett nytt sätt nu. Fjolåret var lärorikt:
– Andra halvan av säsongen spelade jag i pirncip varje match och fick mycket istid. Vi fick några skador och jag spelade 20 minuter per match. Det gav självförtroende. Jag vet hur jag kan spela.Om jag bara kan hålla mig till det här i Flyers så kommer jag att ha mycket roligt, förklarade han.

BRA I NUMERÄRT UNDERLÄGE

Om Folin slår sig in i truppen är förhoppningen att den 191 centimeter långe och 93 kilo tunge Kungsbackagrabben ska bidra med fysiskt spel och även spela en hel del i numerärt underläge – en spelform som Flyers var tredje sämst i ligan på förra säsongen.
– Jag tycker att jag läser spelet bra. Jag har jobbat med några riktigt bra tränare genom åren. Jag vet att jag är bra i positionsspelet och jag är inte rädd för att täcka skott.

KONKURRERAR MED EN ROOKIE

Folin har två direkta konkurrenter:; Veteranen Radko Gudas och  rookien Phil Myers. Myers är precis som Folin högerfattad. Om Myers kommer med i truppen kan det innebära svårigheter för Folin då många tror att Flyers ogärna sätter sin rookie på läktaren. Det är på isen han gör nytta, oavsett om det är i NHL eller AHL. En plats i truppen finns ledig redan nu. Detta då veteranbacken Andrew MacDonald är skadad och missar de två inledande veckorna av grundserien.

Den här artikeln handlar om: