Sök
Wayne Gretzky …
OS 2022

Gretzky vill se NHL-spelarna i OS: ”Finns inget större”

Wayne Gretzky, ”The Great One”, tog under torsdagen till orda gällande NHL’s medverkan i OS. 
– Det vore fantastiskt för vår sport och för det kinesiska folket om de fick se de bästa spelarna, hävdade Gretzky.

OS i sydkoreanska PyeongChang var det första sedan LIllehammer 1994 där NHL-spelarna inte medverkade, och i skrivande stund är det inte säkert om NHL är med i Kina 2022 heller. Men Wayne Gretzky har sin åsikt klar:
– Det är en annan nivå. Om vi kan skicka de bästa spelarna i världen till OS blir det alltid mycket bättre för alla, sa Gretzky i en intervju med AP under torsdagen.

AMBASSADÖR FÖR KHL-LAG

Gretzky var i Kina i sin roll som ambassadör för det kinesiska KHL-laget Red Star Kunlun . Han menar att även om det kommer att ta många år för hockeyn att etablera sig i Kina ser han likheter mellan vad det amerikanska OS-lagets insatser vid Lake Placid gjorde för sporten i USA och de möjligheter som ligger framför sporten i Kina.
– Jag tror att Red Star Kunluns insatser tillsammans med OS 2022 kan bli en bra språngbräda för sporten i landet. Om 30-40 år kanske vi kan titta tillbaka och säga: ”Vet ni vad? Det var där och då det började.”, menade Gretzky.

Gretzky kommer att närvara i Shenzhen när Boston Bruins och Calgary Flames inleder försäsongen under lördagen, som ett steg i den hårda marknadsföring man gör för sporten i den historiskt starka Sommar-OS-nationen.

Den här artikeln handlar om: