Sök
Martin Fehérvary.
Nyheter

HV-talangen vill utvecklas: ”Sen vill jag till NHL”

Det har varit några händelserika månader för Martin Fehérváry. Spel i Allsvenskan, SHL och Hockey-VM toppades med ett NHL-kontrakt. Nu väntar den första riktiga SHL-säsongen för talangen, som redan blickar mot framtiden:
– Jag vill till NHL så snabbt som möjligt, säger 18-åringen till JP.se

Efter fem år i Sverige ska Martin Fehérváry etablera sig i SHL på riktigt. Och han ska göra det med HV71 – som han skrivit ett tvåårskontrakt med:
– Jag var i kontakt med några andra SHL-lag, men med fansen och tränarna var valet självklart från min sida. Nu är det bara upp till mig hur jag hanterar det, säger backen,, som gjorde ett mål och sex assistpoäng på 42 allsvenska matcher med Oskarshamn förra året innan det blev en match i HV71.

Fehérváry spenderade sina första tre år i Sverige i Malmös organisation där det mest blev spel i J18- och J20-laget. Men han hann även med tretton matcher i SHL för Redhawks.

– Det var perfekt. Det var mycket folk här (i Kinnarps Arena) och HV71 har riktigt bra fans som är bland de bästa i Sverige. Samtidigt fick jag en bra känsla av laget redan då.

”FÖRSÖKER BLI BÄTTRE VARJE DAG”

Martin Fehérváry ses som en av de största talangern i SHL i år. I våras fick han spela VM för sitt Slovakien. Kort därefter draftades han Stanley Cup-mästarna Washington Capitals – som han nu har skrivit kontrakt med. I skrivande stund är Fehérváry USA och spelar en rookieturnering med Washington. Klart är att han missar lördagens SHL-premäir, och det kan bli någon mer..

– Jag försöker att bli bättre för varje dag för att någon gång få spela i NHL. Det är min stora dröm, och han säger också att det var en av anledningarna till att han skrev på för Jönköpingsklubben.

– Många spelare här gör bra ifrån sig och sedan får de möjligheten i Nordamerika. Exempel på det är Lawrence Pilut och Erik Brännström som spelade här under förra säsongen, säger Fehérváry som berättar att han vill utveckla sitt spel i HV71:
– Sen vill jag till NHL så snabbt som möjligt.

Den här artikeln handlar om: