Sök
151205 HV71:s Chris Campoli, Filip Sandberg och Anton Bengtsson deppar under ishockeymatchen i SHL mellan HV71 och Linkšping den 5 december 2015 i Jšnkšping. Foto: Stefan Persson / BILDBYRN / Cop 107 …
Nyheter

HV-tränaren: ”Det var kanske en bra smäll att få”

HV71 har nästan gått som tåget under försäsongen men i genrepet blev det 0-4 hemma mot Rögle. Men överlag är det positivt för Johan Lindboms manskap inför lördagens premiär mot Färjestad:
– Det var kanske en bra smäll att få, säger han till HVTV. 

Det HV71 som blev svenska mästare 2017 nådde inte längre än till play-in mot Linköping förra säsongen. Där tog det stopp och det har gett laget en lång försäsong och tid att slicka såren.
– Med facit i hand efter förra säongen kände vi att det är oerhört viktigt att få ihop gruppen inför en säsong och det har vi jobbat mycket med, med teambuilding olika möten och andra aktiviteter så det känns riktigt bra, menar Lindbom som hävdar att gruppe är bra sammansvetsad:
– Det är ett gött gäng, men man får inte ha det för gött. Nu gäller det att bli ett vinnande gäng.

EN VÄCKARKLOCKA I GENREPET

HV71 har gjort en bra försäsong med fem vinster på sju matcher men i genrepet mot Rögle (0-4) i söndags fick man inte till det.
– Vi var inte alls nöjda med den matchen, men kanske var det en bra smäll att få inför seriepremiären. Helst hade vi velat vinna den matchen, men det var en väckarklocka för oss. Det går inte att ta nåt för givet.

SLIPAR PÅ DETALJERNA

Det verkar ha varit en relativt lugn vecka inför lördafgens premiär. Det har mest handlat om detaljerna.
– Special teams och så har vi slipat lite på detaljerna. Men i övrigt har det handlat om att spelarna ska ta hand om sina kroppar.

Lindbom spelar upp pressen på Färjestad.
– Det kommer att bli en tuff match uppe i Karlstad. De är favorittippade. Det kommer att bli hög fart från start däruppe.

Färjestad vann samtliga fyra möten lagen emellan förra säsongen. HV fick med sig två pinnar totalt från de matcherna. Ny chans imorgon.
Nedsläpp 18:00.

Den här artikeln handlar om: