Sök
Kevin Gagné.
SHL

Kanadensaren åter i Mora: ”Ville komma tillbaka”

Keving Gagné är tillbaka i Mora för tredje gången i karriären och den här sejouren kunde knappast ha börjat bättre. Poäng direkt i träningsmatchen mot Färjestad. 
– Det har varit en lång sommar hemma i Kanada, säger han till Hockeypuls.

Kevin Gagné kom till Mora på lån under säsongen 2015-16. Då blev det 23 matcher vilket räckte för att parterna skulle enas om en återkomst under 2016-17. Fjolåret spenderades sedermera i SHL och Rögle men:
– När säsongen tar slut vill man ju ta lite tid och se över sina möjligheter. Och då visade det sig att Mora hade ett intresse för mig och jag hade ett intresse av att komma tillbaka, menar Gagné och fortsätter:
– Efter att jag överlagt det som fanns på bordet så kom jag fram till att det bästa valet för mig och mitt spel var här i Mora.

HAR BAS I NORGE JUST NU

Parterna har skrivit ett artistkontrakt som gör att kanadensaren måste bo i Norge inledningsvis men det verkar inte bekomma honom. Från basen i Trysil har han redan varit med på träningar och i första träningsmatchen (mot Färjestad) blev det poäng direkt:
– Jag bor där på grund av det kontraktet vi kom överens om. Jag visste att det skulle bli så redan innan jag kom hit och det blev den bästa lösningen. Jag är inte helt säker på hur långt in på säsongen jag kommer att bo där men det kommer att funka, berättar han och säger även att målsättningen för säsongen är att gå till slutspel.

Den här artikeln handlar om: