Sök
Kimmo Timonen.
Nyheter

Finska legendarerna får tröjorna hissade

Inför matchen mellan Finland och Tjeckien i Karjala Cup den 10 november kommer ytterligare två stora namn att läggas till listan över spelare vars tröjor hänger i taket på Hartwall Arena; Kimmo Timonen och Timo Jutila.
– Det känns fantastiskt, säger Jutila till mtv.fi

Kimmo Timonen spelade 1108 NHL-matcher mellan 1998-2015 då han, efter att ha vunnit Stanley Cup med Chicago Blackhawks, lade skridskorna på hyllan.  Han har även tre VM-silver, ett OS-silver, tre OS-brons och två finska mästerskap på sitt CV.

Timo Jutlia var lagkapten för det finska landslag som bärgade nationens historiska första VM-guld i Stockholm 1995 och och har också en imponerande CV: Två VM-silver, ett OS-brons, femfaldig finsk mästare, scheweizisk mästare, silver samt brons i Canada Cup. Det var som spelare. Som tränare har han tre VM-silver, två VM-brons och ett OS-brons.
– Taket är fullt av stora namn och det känns fantastiskt att få bli en av dom, säger Jutlia till MTV.fi

Den här artikeln handlar om: