Sök
Linus Omark
Nyheter

Omark levererar – nådde milstolpe

Linus Omark befäster sin position som den bäste svensken i KHL-historien. Idag gjorde han sin 300:e poäng inom rysk ishockey.

Okej, i ishockey gör man skillnad på grundserie och slutspel när poäng räknas ihop. Åtminstone i Sverige. I KHL gick de dock idag ut med att Linus Omark gjort sin 300:e poäng. Och det har han – om man slår ihop grundserie och slutspel.

Omark gjorde poäng nummer 300 inom rysk ishockey när han gjorde 3-0-målet i Salavats match mot Ak Bars Kazan. Fullträffen var hans första säsongen och tog honom alltså upp på den fina totala poängsumman. Det var poäng nummer fyra för säsongen (sex matcher) och 254 totalt i KHL:s grundserie (292 matcher).

Salavat rasade sen ihop och tappade den till synes klara ledningen till 4-4, sedan Anton Lander gjort ett av Kazans mål. Matchen avgjordes sedan på straffar, där Aleksandr Burmistrov avgjorde för Ak Bars Kazan.

Den här artikeln handlar om: