Sök
Örebro
SHL

Örebro-tränaren om epidemin: ”Skänkte iväg några matcher”

Förra säsongen drabbades Örebro Hockey av magsjuka. Tränaren Niklas Sundblad berättar för Nerikes Allehanda om de problem detta medförde – bland annat fick man svårt att ställa upp med ett lag.
– Vi kämpade oss igenom det, berättar han iHockeypuls uppesittarkväll

I slutet av januari tvingades flera Örebro-spelare att lämna återbud på grund av magproblem. Och det stannade inte bara vid träningar. Spelare insjuknade mitt under matcher.
– Vi saknade många spelare och blev väldigt lidande. Jag vet några matcher där det var som värst. Brage var inne i målet eftersom Eero (Kilpeläinen) var sjuk. Och Brage började spy i första periodpausen, så vi fick stoppa in back-up-målisen, säger Sundblad.

SANERADE OMKLÄDNINGSRUMMET

Epidemin fortsatte.
– Sen var vi nere i Karlstad med tre backar som låg och spydde på bänken, berättar Sundblad, som menar att man kämpade sig igenom det. Men:
– Det blev några matcher som vi nästan skänkte iväg. Vi gav oss inte rätt förutsättningar för vi hade inte rätt bredd i laget och så var många sjuka. Så vi fick hitta ett sätt att kämpa oss igenom det, men det gjorde vi.

Det gick så långt att klubben tvingades att sanera omklädningsrummet för att inte fler spelare skullle insjukna. För Sundblad var det inte första gången det här hände:
– Jag har varit med om det i Ingolstadt också, med åtta, nio man på plan.

Den här artikeln handlar om: