Sök
Philip Samuelsson
Nyheter

Svenske legendarens son får ny NHL-chans

Det har inte blivit spel i NHL de två senaste säsongerna. Men nu får Philip Samuelsson chansen hos en ny klubb: Calgary.

Uffe Samuelssons son Philip har ”harvat runt” i AHL under stora delar av sin karriär. Det har totalt blivit 445 matcher i farmarligan och 13 i NHL. Dessa 13 har han spelat för Pittsburgh och Arizona.

De senaste två åren har han spelat AHL-hockey, främst för Carolinas farmarlag Charlotte Checkers, men där blir det ingen fortsättning. I stället har Philip Samuelsson bjudits in på Calgarys träningsläger. Han har fått ett tryoutkontrakt av klubben.

Den svenskfödde amerikanske backen valdes som spelare nummer 61, av Pittsburgh, i 2009 års draft. Under tiden i Charlotte hade Philip under en tid sin far Ulf som tränare. Han är numera assisterande tränare i Chicago.

Den här artikeln handlar om: