Sök
Alexander Falk – nu i Timrå
Timrå IK

Timråförvärvet om pressen: ”Börjar man tänka för mycket går det dåligt”

Efter att ha spelat hockey i Stockholm under hela livet flyttade Alexander Falk till Timrå inför den här säsongen. En del nytt, men mycket är detsamma.
– Träningsmässigt skiljer det sig inte så mycket, säger han till Sundsvalls Tidning. 

Han är bara 25 år men har redan mycket rutin. Alexander Falk har spelat 182 matcher i SHL och är van vid att hantera press sedan tiden på hockeygymnasiet och sedermera som nykomling i Djurgården – det ständigt omtalade stockholmslaget:
– När man kom upp som junior kände man att man kanske inte vågade göra misstag. Men jag tog lärdom första året. Man tänker inte så mycket, börjar man tänka för mycket går det dåligt. Man får göra sin grej bara, säger han.

INGA STORA SKILLNADER

Konkurrensen var knivskarp redan i unga år. Hockeygymnasiet lockar bara de bästa.
– Det var jättemånga skickliga spelare på hockeygymnasiet. Det var tufft så klart. Man fick köpa sin roll och göra sitt för att hålla sin plats i laget, säger han och fortsätter in på kontrasten mellan Stockholm och Medelpad.
– Sett till Timrå, där fansen inte är lika många till antalet, där staden är mindre, är kontrasterna stora.

– I Stockholm är det press från alla håll och kanter, och fans. Träningsmässigt skiljer det sig inte så mycket. Timrå har sin filosofi, Djurgården har sin. Skillnaden är pressen.

Den här artikeln handlar om: