Sök
Max Pacioretty
Vegas

Vegasförvärvet: ”Nu kan jag fokusera på det jag älskar mest av allt”

Max Pacioretty har fått ett nytt hem i hockeyvärlden. Under natten mot måndag blev det klart att han bytts bort från Montreal Canadiens till Vegas Golden Knights. Och vid hans första presskonferens gick det inte att ta miste på lättnaden:
– Nu kan jag fokusera på det jag älskar mest av allt – att spela hockey, sa han enligt ESPN

Kort efter att han hamnat i Vegas skrev Pacioretty på ett nytt fyraårskontrakt värt 28 miljoner dollar. Kontraktet börjar gälla först 2019-20 och gör således att forwarden blir kvar i Vegas under de fem kommade säsongerna. Att han skrev på direkt beror på att han i möten med lagets tränare Gerad Gallant – som han känner sedan denne var assisterande tränare i Canadiens 2012 – och general manager George McPhee fick klart för sig att Vegas ska utmana om Stanley Cup-titeln igen. Han vet vad det är för lag han kommer till. Men:
– Om jag hade blviit vald av Vegas i expansionsdraften förra året hade jag inte känt samma sak som jag gör nu. Alla undrade vad det skulle bli av laget. Ingen visste att det här skulle bli en hockeystad, sa Pacioretty och fortsatte:
– När vi kom hit med Montreal och mötte dom var det en av de mest fanastiska upplevelserna i mitt hockeyliv.

HAR SPELAT MED STASTNY TIDIGARE

Pacioretty berättade också hur han gillar den snabba hockey Vegas har presterat och sa att han ser fram emot att spela med ett annat Vegas-nyförvärv, Paul Stastny.
– Varje gång vi har spelat med landslaget har vi varit i samma kedja. Våra fruar är kompisar, våra föräldrar är kompisar och vi är kompisar. Vi har kemi. Han är en pålitlig center som gör sitt. Han är en give-and-go-spelare. Det är därför jag gillar att spela med honom.

Duon Pacioretty-Stastny kommer troligen att gå in i andrafemman där man ersätter James Neal , som försvann till Calgary. och David Perron, som flyttade till St Louis.

Den här artikeln handlar om: