Sök
Gary Bettman. …
Nyheter

NHL öppnar upp för att spela ligamatcher i Kina

Just nu befinner sig NHL-lagen Boston och Calgary i Kina för att möta varandra i två träningsmatcher. I framtiden kan det bli aktuellt att spela ligamatcher i det väldiga landet – precis på samma sätt som förekommit i Europa under många år.

NHL har riktat sitt intresse mot den kinesiska marknaden och förra säsongen spelade Los Angeles Kings och Vancouver Canucks två träningsmatcher i Peking och Shanghai. I år är det Boston Bruins och Calgary Flames som ska göra reklam för ligan.

KAN SPELA LIGAMATCHER I FRAMTIDEN

I samband med detta befinner sig NHL: högsta höns Gary Bettman i landet och på en presskonferens i Universiade Sports Center, Shenzhen, berättade han enligt nhl.com att ligan tittar på att även spela tävlingsmatcher i landet i framtiden.
— Vi har inte haft de fulla diskussionerna som vi måste ha internt och med spelarna, men jag tror att om det kommer att hända kommer det troligen att vara i början av säsongen, så spelarna snabbt kan komma tillbaka till rätt schema, berättade han och menar att tidsskillnaden kan vara en faktor emot att lägga matcher i landet senare under säsongen.

Med 1,3 miljarder människor i landet och en expansiv ekonomi skulle Kina så klart vara en drömmarknad för NHL-klubbarna. Bettman berättade också att flera NHL-lag uttryckt en önskan om att vara en del av framtida träningsmatcher i Kina.
— Det finns inte brist på klubbar som är angelägna om att delta, delvis för att det är en bra möjlighet att svetsa ihop gruppen och det är en fantastisk övergripande upplevelse för spelarna.

Den här artikeln handlar om: