Sök
PITTSBURGH, PA – MARCH 05: Calgary Flames Center Mikael Backlund (11) warms up before the game between the Pittsburgh Penguins and the Calgary Flames on March 5, 2018, at PPG Paints Arena in Pittsburgh, PA. (Photo by Jeanine Leech/Icon Sportswire) NHL Eishockey Herren USA MAR 05 Flames at Penguins PUBLICATIONxINxGERxSUIxAUTxHUNxRUSxSWExNORxDENxONLY Icon114180305032 …
Nyheter

NHL-svenskarnas ägare har gått bort

Calgary, där delar av laget just nu befinner sig i Kina för träningsmatchande, inleder säsongen i sorg då det under söndagen blev känt att en av deras ägare avlidit.

Calgary Flames, med svenskarna Elias Lindholm och Mikael Backlund i laget, ägs av företaget Calgary Sports and Entertainment som driver många av idrottslagen i staden. Clay Riddell var en av delägarna där. Nu rapporteras det från Nordamerika att han har avlidit.

Clay Riddell kom in i ägargruppen 2003 och innan dess hann han med att göra sig en förmögenhet på olja och fanns med på finanssajten Forbes lista över världens miljardärer.

Den här artikeln handlar om: