Sök
Eero Kilpeläinen vilar. …
SHL

Efter segern i premiären – SHL-klubben byter målvakt till omgång två: ”Enligt planerna”

Örebro hockey inledde med en planenlig 3-1-seger borta mot nykomlingen Timrå IK. Inför fortsatt bortaturné, denna gång mot Luleå Hockey, väljer klubben dock att byta ut Eero Kilpeläinen. Ett beslut som enligt tränare Niklas Sundblad tagits för att få igång både Kipeläinen och Stefan Steen.

Vanligtvis brukar en förstamålvakt vilja spela ett antal matcher i rad för att komma in i en rytm. Hos Örebro ser planen dock lite annorlunda. Efter att Eero Kilpeläinen stått för fina 93,3% i premiären vilas han nu till förmån för Stefan Steen.
– Vi vill ha rotation, och det är viktigt att få igång båda målvakterna från start, säger Örebro Hockeys tränare Niklas Sundblad till Hockeypuls.

Sundblad passar dessutom på att förneka att beslutet skulle ha något att göra med att Kilpeläinen isolerats från laget i samband med att magsjuka brutit ut hemma hos den finländske målvakten.
– Han är okej, men barnen har varit magsjuka. Vi tar till säkerhetsåtgärder, inte minst med tanke på hur det blev förra säsongen.

De flesta minns nog hur Örebro i januari lamslogs av kräksjuka så till den milda grad att klubbens tredjemålvakt, en junior, fick ställa sig i kassen i en SHL-match. Så är dock inte fallet denna gång, enligt tränare Sundblad.

Örebro möter Luleå på torsdag 19.00.

Den här artikeln handlar om: