Sök
EXPERTPANEL. Sex profiler tycker till om Hockeyallsvenskan.
Västerviks IK

ENKÄTEN: Experterna och journalisterna förutspår Hockeyallsvenskan

I kväll startar Hockeyallsvenskan, sent omsider. Som vanligt är serien väldigt oviss. Därför lät hockeysverige.se en grupp experter och hockeyjournalister ge sin syn på årets allsvenska säsong.

Karlskrona – Västerås.
Leksand – Tingsryd.
Björklöven – Modo.
Vita Hästen – Pantern.
Oskarshamn – Södertälje.
AIK – Bik Karlskoga.
Almtuna – Västervik.
Där har ni de sju första matcherna i Hockeyallsvenskan 2018/19.
I kväll släpps pucken i första omgången av andraligan.

För att ge er grepp om vad ni ska förvänta er av den stundande säsongen har hockeysverige.se satt ihop en enkät med sex journalister och experter om deras tankar kring ligan.

Harald Lückner, C More

Vem vinner poängligan i Hockeyallsvenskan?
– Skytteligan tror jag vinns av Fredrik Forsberg i Karlskoga. Jag säger att han vinner poängligan också. Han har sett väldigt het ut på försäsongen och jag har sett honom göra några otroligt fina mål. Förra säsongen gjorde han 21 poäng på 20 matcher i Karlskoga. Jag tror hans flytt från Leksand fick honom att slappna av. Trycket att vara Filips lillebror i Leksand var inte lätt att hantera.

Vem får sitt genombrott?
– Det finns jättemånga. Man kan säga att Filip Johansson fick sitt genombrott förra säsongen liksom Tom Hedberg. Jag tror på två Karlskogakillar. Olle Eriksson Ek har allt som krävs för att bli en toppmålvakt och Oskar Bäck som har sett grym ut på försäsongen. Oskar Bäck var inne och spelade i Färjestad förra säsongen men dom gör rätt som låter honom nu spela en hel säsong i Hockeyallsvenskan för han kan bli en riktigt, riktigt bra center.

Vad blir årets snackis?
– Snackisen hoppas jag blir att ingen tränare får sparken. Det blir lugn och ro i leden och alla inser att något lag måste komma först, något komma sist, några måste kvala och några kommer inte topp åtta. Jag hoppas ledningarna lugnar ner sig och inser att alla gör så gott dom kan. Förra säsongen var det extremt många som fick sparken. Hoppas att klubbarna tog lärdom av det för dom flesta lagen hamnade där dom låg innan man gav tränaren sparken.

Vilka två lag får spela negativt kval?
– Jag har tippat Pantern och Västerås. Västervik utmanar. Det beror lite på omsättningen av spelare i grupperna. Västerås är nykomlingar och jag tycker att dom fått ihop en hyfsad trupp, men är lite för tunna på forwardssidan. Skador kan göra att dom få gå väldigt tungt på vissa spelare. Samma sak med Pantern. Det är ett helt nytt lag. Dom gjorde en kanonsäsong i fjol. Nästan alla hade kontrakt där dom fick bli SHL-spelare. Många blev det samtidigt som Pantern inte är det lag alla vill spela i. Att träna i Kirseberg och spela i Rosengård inför 500 på läktaren är nog inte så stimulerande för många.

Vilka två lag går till Hockeyallsvenskans final?
– AIK och Leksand. Sedan vet vi att något lag kommer att floppa och något annat att flippa. Modo har missat topp åtta två säsonger i rad. Nu gjorde man en bra värvning av Björn Hellkvist för att bygga ett lag, men Rom byggdes inte på en dag utan man måste se det ur ett treårsperspektiv. AIK hade ett prövoår med Tomas Mitell. Nu har han fått in rätt karaktärer i laget, spelare med attityd som jobbar stenhårt varje byte, vilket han var van med från Mora. Leksand, svenska spelare som byggt upp ett starkt försvar med ”Kolan” (Mattias Karlsson) och Daniel Gunnarsson, två starka backar. (Calle) Själin kommer slå igenom fullt ut, Filip Johansson… På forwardssidan har Leksand fått in målskyttarna man saknade förra säsongen i Tor Immo och Thomas Valkvae Olsen. Dessutom är Linus Persson en underskattad spelare. Han kommer göra Mattias Ritola mycket bättre. Dessutom har Leksand några ”brunkare” men också flera bra juniorer.

Går något lag upp i SHL?
– Ja och det kommer alltid vara så. Det är Leksand eller AIK som jag tror kommer att utmana Mora och Timrå.

Johan Svensson, ”Mr Madhawk”

Vem vinner poängligan i Hockeyallsvenskan?
– Tråkigt svar men det blir Éric Castonguay, AIK. Han har visat att han är en toppspelare i ligan alla säsonger han varit där. Han vinner säkert igen.

Vem får sitt genombrott?
– Filip Johansson, Leksand, men man kan nog säga att han fick det redan förra säsongen. Annars blir det säkert någon i Modo som blommar ut under (Björn) Hellkvist ledning. Någon som vi inte alls hade tänkt oss.

Vad blir årets snackis?
– För första gången på många år går två lag upp i SHL.

Vilka två lag får spela negativt kval?
– Jag tippar att det blir Västervik och Pantern.

Vilka två lag går till Hockeyallsvenskans final?
– AIK och Leksand. Det är dom två lag som är bäst från start. Modo kommer det nog ta ett litet tag att bygga ihop. Björklöven och Södertälje är inte riktigt där ännu. AIK och Leksand känns mest kompletta från start och det spelas om poäng redan i omgång ett. Därmed har jag inte sagt att det är dom två lagen som går upp.

Går något lag upp i SHL?
– Modo och Leksand.

Mattias Ek, HockeyNews

Vem vinner poängligan i Hockeyallsvenskan?
– Jag tror Éric Castonguay, AIK, vinner. Han är spelskicklig, går rätt på mål och kommer ha bra lagkamrater omkring sig. Förstakedjan med Anton Holm, Jesper Frödén och Fredric Weigel kommer stå på rätt bra så när motståndarna sedan möter Castonguay kommer dom vara rätt trötta.

Vem får sitt genombrott?
– Simon Johansson, Almtuna. Han är nog ett av dom bästa SHL-lånen. Almtuna kommer ha otroligt mycket nytta av honom i powerplay.

Vad blir årets snackis?
– Jag hoppas att Hockeyallsvenskan står på sig i förhandlingarna upp mot SHL så man kommer åt seriesystemets utformning så det blir lättare att ta sig upp och inte svårare. Det måste bli så på sikt för att hålla svensk hockey levande.

Vilka två lag får spela negativt kval?
– Oskarshamn och Tingsryd. Två lag från dom småländska regionerna. Det har varit för stor omsättning i Oskarshamn och Tingsryd hade problem redan förra säsongen.

Vilka två lag går till Hockeyallsvenskans final?
– AIK och Leksand. Två klassiska storklubbar som ser väldigt bra ut på pappret och har också gått bra på försäsongen. Dessutom finns det möjlighet för båda lagen att justera trupperna allteftersom.

Går något lag upp i SHL?
– Jag vill säga att både AIK och Leksand går upp. Det hade varit kul att få upp dom i SHL igen. Samtidigt skulle det var viktigt att bryta den här mattan som är på väg att läggas uppifrån så lagen känner att det faktiskt går att upp.

Jonas Gustavsson, Hockeyallsvenskan.se

Vem vinner poängligan i Hockeyallsvenskan?
– Jesper Frödén, AIK. Jag tror att han kommer få en jättebra resa med Anton Holm och Fredric Weigel. Han kommer få sitt absoluta genombrott den här säsongen.

Vem får sitt genombrott förutom Frödén?
– Jacob Peterson i Björklöven. Dom är lite tunna på centerplatserna så jag tror att han kommer att få en ganska framskjuten roll och göra en jättesäsong.

Vad blir årets snackis?
– Philip Broberg i AIK. En ung back som formellt inte tillhör A-truppen, men som har varit fantastiskt bra under försäsongen. Det skulle förvåna mig mycket om inte han spelar på sex backar den här säsongen och bli ett dunderstjärnskott på samma sätt som Filip Johansson var förra säsongen.

Vilka två lag får spela negativt kval?
– Västervik och Pantern eftersom dom känns mest osäkra inför säsongen. Pantern har bytt ut väldigt mycket folk liksom Västervik.

Vilka två lag går till Hockeyallsvenskans final?
– Ett tråkigt svar, men jag tror att det blir AIK och Leksand. Det är helt enkelt dom två bästa lagen på pappret.

Går något lag upp i SHL?
– Ja, AIK går upp den här säsongen.

Rasmus Näsman, Siljan News

Vem vinner poängligan i Hockeyallsvenskan?
– Det tror jag Fredrik Forsberg, BIK Karlskoga gör. Han har kommit till en bra miljö för att ta nästa steg. Han visade redan i slutet av förra säsongen att kapaciteten det finns där. Med ett stort förtroende tror jag att det kan lossna rejält för honom.

Vem får årets genombrott?
– Det tror jag att Marcus Hellgren Smed i Vita Hästen får. Vi har spelat tillsammans och han är en otroligt fin människa, bra målvakt och bra spelare att ha i laget. Dessutom har han haft bra siffror under försäsongen. Jag tror att han kan ta förstaspaden direkt i Vita Hästen.

Vad blir årets snackis?
– Leffe Strömberg. Det är aldrig tråkigt när ”Strumpan” levererar sina citat.

Vilka två lag får spela negativt kval?
– Jag tror att Västervik och Pantern hamnar där.

Vilka två lag går till Hockeyallsvenskans final?
– Det blir AIK och Leksand. AIK:s centersida ser väldigt bra ut. Samma sak med Leksand. Jag tror också på det här svenska tänket även om Ben O Connor kom in nu på slutet i Leksand. Jag tror inte många lag hade tackat nej till honom. Leksand har dessutom fått in några spetsiga spelare, målskyttar och några rejäla pjäser bakåt. Det är målvaktsfrågan som kan vara ett frågetecken men jag tror att Leksand kommer reda ut det till slut ändå.

Går något lag upp i SHL?
– Jag tror att ett lag kommer göra det, men vilket vet jag inte.

Mikael Mjörnberg, hockeysverige.se

Vem vinner poängligan i Hockeyallsvenskan?
– Fredrik Forsberg, Karlskoga, ser väldigt intressant ut. Han kommer nog göra en hel del poäng då han får spela hela säsongen där.

Vem får sitt genombrott?
 Tor Immo fick sitt genombrott redan förra säsongen i Troja, men han kommer nog fortsätta på samma väg i Leksand. Sedan ska vi nämna Isak Pantzare också. Både Karl Johansson och Markus Björk kom fram i Oskarshamn förra säsongen. Pantzare kan säkert göra samma resa. Han är en spelskicklig back han också.

Vad blir årets snackis?
– Som vanligt kan man lotta tabellen. Det är två lag i toppen och sedan är det jämngrått där bakom. Annars blir nog snackien att Modo misslyckas som vanligt.

Vilka två lag får spela negativt kval?
– Det gör Vita Hästen och Pantern. Det är dom två lag som ser mest gråa ut. Västervik undviker det kvalet trots att dom har en sämre trupp, men dom har fått Mattias Karlin tillbaka som tränare. Det är en garant för att det ska fungera.

Vilka två lag går till Hockeyallsvenskans final?
– Leksand och AIK, om dom bara når upp till sin potential. Det är dom båda lagen som har dom bästa trupperna och ser mest mogna ut för att hamna där. Dessutom har AIK och Leksand spetsen.

Går något lag upp i SHL?
– Nej, inget. Lagen är inte tillräckligt bra.

Onsdag 19:00
Almtuna IS - Timrå IK
1 3.10
X 4.10
2 1.95
Onsdag 19:00
IF Björklöven - Västerviks IK
1 1.49
X 4.70
2 5.30
Onsdag 19:00
BIK Karlskoga - Södertälje SK
1 1.61
X 4.45
2 4.45
Onsdag 19:00
AIK - Mora IK
1 2.20
X 4.20
2 2.60
Onsdag 19:00
Kristianstad IK - Västerås IK
1 2.60
X 4.05
2 2.25
Den här artikeln handlar om:

Laddar...
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten