Sök
Marcus Krüger.
Nyheter

Dubbla poäng i andra matchen sedan återkomsten

Marcus Krüger nådde stor framgång under sina säsonger med Chicago Blackhawks. Han släpptes av klubben förra sommaren men är nu tillbaka efter ett turbulent år. I sin andra match blev det två poäng för 28-åringen.

LÄS MER: Trejdad fyra gånger på ett år – nu är han ”hemma” igen: ”Inget som händer i SHL direkt”

Marcus Krüger hade genom åren gjort sig känd som en uppskattad defensiv specialist och såna älskas i NHL-organisationerna. Men över en natt skulle det där förändras när Chicago valde att inte skydda honom i expansionsdraften förra sommaren och via Vegas hamnade 28-åringen i Carolina där ett tungt år väntade. Ett år som bland annat innebar att han fick kliva ner och spela AHL-hockey med Charlotte.

TILLBAKA TILL BLACKHAWKS

I våras byttes han till Arizona och strax därefter blev han återigen trejdad, nu tillbaka till Chicago. Klubben han vunnit två Stanley Cup-titlar med, 2013 och 2015. I nattens träningsmatch mot Ottawa stod centern för två poäng när Blackhawks tog försäsongens första seger i den tredje matchen.

För Krüger var det andra framträdandet i sin nygamla tröja sedan återkomsten och han gjorde det viktiga 3-2-målet en dryg minut in i den tredje perioden. Lite senare spelade han fram till norrmannen Andreas Martinsens 4-2.

Den här artikeln handlar om: