Sök
Nyheter
KARLSSON: Listan som visar exakt hur uselt allt är i Ottawa

Ottawa Senators är NHL:s stora sorgebarn med flera skandaler utanför isen, och med ett lagbygge som ser riktigt uselt ut. Här kan vi se exakt hur uselt styrt allting är i klubben.

En assiterande general manager anklagas för sexuella trakasserier, en spelarfru hotar och hatar en annan spelarfru, superstjärnan trejdas, andra stjärnor vill lämna. Ja, Ottawa har det inte lätt just nu.

Men för att bevisa exakt hur uselt skött allting är, från alla håll och kanter, kan vi gå till en lista som presenteras nedan. En lista på vad som hänt med de spelare Ottawa skyddade i expansionsdraften 2017. Av de elva spelare man då valde att skydda har:
…fem trejdats
…en fått sparken
…en öppet uttalat att han vill lämna
…två utgående kontrakt (blir UFA) och kan försvinna under den kommande säsongen.
…en utgående kontrakt (blir RFA) men lär bli kvar.

Den enda återstående spelaren, Jean-Gabriel Pageau, är långtidsskadad och blir åtminstone borta 2018 ut. Men det kan man knappast beskylla klubben för. Det bara understryker hur ofattbart kämpigt Senators har.

Det som frapperar är att det där inte är fem år sedan. Det där är ett år och tre månader sedan. På ett år och tre månader har ett helt lagbygge raserats. Ett lagbygge som var ett enda mål ifrån att gå till Stanley Cup-final. Och ska vi vara ärliga har Ottawa fortfarande inte ens en av NHL:s bästa talangbanker. Det är helt otroligt, med tanke på att både Hoffman och Karlsson trejdats. Faktum är att de ju bytte bort Jonathan Dahlén för att få Alexandre Burrows…Burrows som nu lagt av efter att ha sparkats från Ottawa. Detta efter en säsong där han gjorde 14 poäng på 71 matcher i laget.

Craig Anderson är klubbens självklara förstemålvakt, men han vill bort. Den frågan har de inte tagit tag i.Kommer han trejdas? Vad händer när han lämnar?

Matt Duchene, som trejdades till klubben för inte ens ett år sedan eftersom Ottawa skulle satsa mot Stanley Cup, har också utgående kontrakt. Och han lär inte bli kvar som läget är nu. Han lär trejdas. Och med tanke på hur svaga trejder Ottawa gjort både i Hoffmanfallet och Karlssonfallet ska vi nog inte hysa allt för stora förhoppningar om att det blir bättre med Duchene. Trejdas han inte…well, jag skulle i nuläget inte gissa på att han skriver ett långtidskontrakt med Senators. I synnerhet inte eftersom de har en snål ägare som inte ens tyckte Erik Karlsson skulle få en marknadsmässig lön.

Det som är Ottawas hopp är väl att Mark Stone ändå tycks trivas, även om det förekommit uppgifter om att även han vill lämna, och då har de åtminstone en stjärna att bygga kring. Ett annat hopp är ju att de lär komma sist och således ha goda chanser att få förstavalet i nästa års draft. Eller vänta…det draftvalet gav de bort till Colorado för att få Matt Duchene. Som kanske inte ens är kvar i klubben i samband med draften. Speciellt inte eftersom han häromdagen sade att det var som ”ett slag på bollarna” när Ottawa valde att göra sig av med Zack Smith som ju var en av de killar man skyddade i draften. För 15 månader sedan. I Duchene-trejden gjorde man sig också av med Kyle Turris, som ju också skyddades i draften.

Den ultimata förnedringen vore förstås att det ”rebuildande” Ottawa vinner draftlotteriet, och Colorado får deras draftval. Ottawa, i skriande behov av talang i massor, går då miste om en franchise-center i Jack Hughes. Det roliga är att precis alla kunde förutse att just det här skulle kunna hända. Ändå lät Ottawa Senators det hända.

Var det någon som ska rörigt? Var det någon som sa kaos? Var det någon som sa inkompetent ledning? Jag lider med er, fans.

@manskarlssonyao

Den här artikeln handlar om: