Johan Södergran – får han plats i Tomas Monténs JVM-trupp.
SHL

Montén om juniorernas framfart inför JVM: ”Funkar ganska bra i internationellt snitt”

ANNONS

Om tre månader drar junior-VM igång i Kanada och Juniorkronornas förbundskapten Tomas Montén åker just nu land och rike runt för att titta på spelare som kan tänkas ingå i hans JVM-trupp. Och han har fått se en fin säsongsstart från de unga spelarna. Däremot räknar han mer eller mindre bort våra största stjärnor borta i NHL.

JÖNKÖPING (HOCKEYSVERIGE.SE)
Johan Södergran i Linköping. Emil Bemström i Djurgården. Kalle Miketinac i Karlskrona. Ja, listan kan göras lång på juniorer som imponerat under säsongsupptakten i våra två högsta serier. Under torsdagskvällen befinner sig Juniorkronornas förbundskapten Tomas Montén i Jönköping för att se mötet HV71 mot Malmö och hockeysverige.se passade då på att fråga vilka juniorer han tycker imponerat under säsongsstarten.
— Oj. Det är många, blir hans spontana reaktion.
— Vi har väl en 45 spelare som vi redan varit ute med under säsongen och det är väl de man försöker följa nu.
— Jag tycker Bemström i Djurgården har startat bra. Han har gjort sina kassar, bytt allsvenskan mot SHL. Det finns ganska många. Linköping har ju startat bra och de har tre juniorer i sitt lag som sett bra ut. Men som sagt, det är tidigt på säsongen och vi har tid på oss att kartlägga spelarna.

Du sa att ni haft 45 man i olika trupper hittills under säsongen. Är det de ni jobbar med eller finns det fler?
— Nej, vi har många fler. Jag var även och kollade på Team 18, de var ju i Kanada veckan efter oss och jag valde att stanna kvar där och se dem. Någonstans skulle jag tippa har vi väl en lista på mellan 60-65 spelare som vi tittar på.

RÄKNAR INTE MED NHL-SPELARNA

Borta i Nordamerika finns spelare som Rasmus Dahlin, Erik Brännström och Timothy Liljegren som gjort bra ifrån sig under försäsongen i sina NHL-lag. Just nu hänger även Isac Lundeström i på Anaheims träningsläger. Att Rasmus Dahlin kommer spela NHL-hockey i höst är väl knappast någon skräll. Inte heller med de andra, även om det på förhand kanske inte var lika glasklart. Tomas Montén säger att han just nu inte räknar med någon av dem till JVM-truppen.
— De är inte med i mixen för oss eftersom de är uppe i NHL. Sen finns det ju ett antal som spelar i AHL och några som spelar i juniorligan. De är såklart aktuella på ett annat sätt.

En spelare som verkligen imponerat under säsongsstarten är Linköpings Johan Södergran som gjort tre mål på lika många matcher innan kvällens match.
— Han var med oss i Ö-vik och var väldigt bra. Det är en stor stark forward som har mycket fart på rören och funkar ganska bra i internationellt snitt. Sen har han såklart fått en bra start och fått hänga dit tre puckar. Men som sagt, det kommer handla om hur de set ut i november månad när vi tar vårat beslut. Hänger de i tills dess så är de definitivt aktuella.

I Hockeyallsvenskan så har Karlskronas Kalle Miketinac fått en bra start.
— Absolut. Jag ska se Karlskrona här nu snart. Både Miketinac och Linus Karlsson var med oss i Kanada. Vi följer alla spelare som varit med oss och även några därtill. Det finns mycket bra spelare och konkurrensen är tuff och bra, avslutar Tomas Montén.

 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 17 april
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
01:00 New York Islanders - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs NHL
torsdag 18 april
03:30 Dallas Stars - St Louis Blues NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:30 Skellefteå - Frölunda SHL
01:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
fredag 19 april
02:00 Winnipeg Jets - Vancouver Canucks NHL
03:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
03:30 Colorado Avalanche - Edmonton Oilers NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks NHL
04:30 Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks NHL
17:30 Kärpät - KalPa Liiga
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
lördag 20 april
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:00 Zürich - Lausanne National League
söndag 21 april
18:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
måndag 22 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
tisdag 23 april
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch