Sök
Markus Ljungh
Nyheter

HV-spelaren fortfarande poänglös: ”Det kan hända att man börjar fundera”

Fyra matcher in på säsongen står fortfarande Markus Ljung poänglös. Samtidigt klickar nte HV71’s powerplay: 
– Vi kommer in med pucken och sätter upp det bra, säger Ljungh

På elva powerplay-möjligheter har HV71 fortfarande inte gjort ett enda mål och under torsdagen nollades laget helt och hållet av Malmö Redhawks.
– Det låter illa när man säger det, men vi skapade bra chanser i går och vi hade bra skott. Men det gäller att ha skymmare framför mål och ta skotten när vi väl får dem, säger Markus Ljungh till jp.se. Han fortsätter:
– Inspelen är bra, vi kommer in med pucken och sätter upp det bra. Det gäller bara att vi får det där målet, det är det man vill ha. Får vi det kommer det att lossna. Vi måste ta pucken mot mål och inte bara ha en som står där – vi måste ha in en, två, tre gubbar på returerna också. På returerna kommer andralägena som oftast är bättre.

Trots att man är ligans sämsta lag i numerärt överläge skönjer ändå Ljungh, ny från Djurgården inför säsongen,  ett visst ljus i tunneln.
– Det låter konstigt att säga det när vi gjort noll på våra tillfällen, men vi har fått tid i anfallszonen i vårt powerplay och vi får se det så. Men det gäller så klart att hänga dit den också, det är ju det det handlar om, säger han.

”KANSKE SÖKER BÄTTRE LÄGEN”

Själv stod han för 21 poäng på 40 matcher i Djurgården förra året men än så länge har han kammat noll. Men han försöker att inte stressa upp sig:
– Det som kan hända är att man börjar fundera för mycket och att man söker sig till bättre lägen i stället för att ta pucken och ta sig mot mål. Det är ju där det händer, menar Ljungh som får nya chanser till poäng under lördagen när HV71 gästar Skellefteå.

ANDERSSON OCH GUSTAFSSON MISSAR LÖRDAGENS MATCH

Tränaren Johan Lindbom meddelade att man har samma trupp mot Skellefteå som mot Malmö. Det betyder att David Gustafsson och Nils Andersson fortfarande inte är spelklara. Varken Simon Önerud eller Kristofer Berglund tränade under fredagen, men båda väntas spela på lördag.
– De är med på resan så det är lugnt. Det blir samma uppställning som senast, säger Lindbom.

Den här artikeln handlar om: