Sök
Pontus Åberg.
Nyheter

Svensken uppsatt på waivers – kan missa NHL-premiären i Göteborg

Edmonton Oilers ser bara ut att få med sig två svenskar till NHL-premiären i Göteborg nästa lördag. På söndagen kom beskedet att klubben satt upp Pontus Åberg på waivers.

På lördag nästa vecka spelar Edmonton Oilers NHL-säsongens första match mot New Jersey Devils i Göteborg. Tanken var att klubben skulle ha med sig tre svenskar dit – backarna Adam Larsson och Oscar Klefbom samt forwarden Pontus Åberg.

Nu ser det bara ut att bli två. Under söndagen kom beskedet att 25-årige Åberg blivit uppsatt på waivers av Oilers. Det innebär att övriga NHL-klubbar har 24 timmar på sig att göra anspråk på svensken. Annars kan Oilers skicka honom till farmarlaget Bakersfield Condors i AHL.

”MÅSTE HITTA ETT SÄTT ATT BIDRA VARJE KVÄLL”

Pontus Åberg trejdades till Edmonton Oilers från Nashville Predators i fjol. På 16 matcher med klubben svarade han för två mål och totalt åtta poäng. Under försäsongen har han haft svårt att lämna ett konsekvent avtryck, något som coachen Todd McLellan också påpekat.
– Pontus är en väldigt talangfull hockeyspelare med massor av skicklighet. Pontus problem är att han måste hitta sätt att bidra varje kväll och utnyttja sin skicklighet varje kväll. Det är det vi vill se, sade han till Edmonton Sun för en dryg vecka sedan.

Åberg är inne på sista året på ett kontrakt värt 650 000 dollar. Det är ett envägskontrakt vilket innebär att han tjänar lika mycket oavsett om han hamnar i NHL eller AHL.

Den här artikeln handlar om: