Sök
Jakub Jerabek och Connor Carrick.
Toronto

Backarna trejdas – bara dagar före NHL-starten

I morgon natt är det äntligen dags. Då drar NHL-säsongen igång. Med ett par dagar till premiären har ett par trejder genomförts.

Under måndagskvällen genomfördes några trejder, med bara dagar till starten av NHL-säsongen 2018/19. Två av trejderna involverade två ganska intressanta backar.

Först var det Jakub Jerabek som bytte Edmonton mot St. Louis innan han ens gjort en NHL-match för Edmonton. Jerabek inledde förra säsongen i Montréal, skeppades till Washington där han stod utanför det lag som vann Stanley Cup och fick nöja sig med två slutspelsmatcher, hamnade i Edmonton, och nu trejdades han till Blues. I motsatt riktning gick ett sjätteval i draften 2020. Det valet blir ett femteval om den forne KHL-stjärnan gör 50 eller fler matcher i St. Louis tröja kommande säsong.

BYTER TORONTO MOT DALLAS

En liknande trejd gjordes mellan Toronto och Dallas. Torontos back Connor Carrick är klar för Stars i utbyte mot ett sjundeval 2019, som blir ett sjätteval om 24-åringen spelar 50 eller fler matcher kommande säsong.

Carrick har gjort 167 NHL-matcher i karriären. Han fick förra säsongen byta om till matchtröja vid 47 av Torontos 82 matcher.

Den här artikeln handlar om: