Sök
Gary Bettman.
Seattle

Nästan-klart besked: Då kliver Seattle in i NHL

Lag nummer 32 i NHL är som bekant inte långt borta. I natt togs ytterligare steg för att Seattle ska komma in i ligan redan 2020.
– Om det inte går helt perfekt siktar vi på 2021, säger NHL-bossen Gary Bettman enligt nhl.com.

I natt beslutade NHL:s beslutande organ att det i december kommer genomföras en formell omröstning, där Seattle av allt att döma kommer bli det 32:a laget i NHL. Sen kommer processen gå i ett ganska raskt tempo för redan säsongen 2020/2021 ska laget finnas med i ligan.

Det som kan försena processen är det pågående arenabygget. Key Arena ska rustas till ett supermodernt lyxbygge.
– Det finns flera faktorer som kan påverka, främst arenan. Ju snabbare den kan börja konstrueras, desto snabbare kan vi få en ny organisation i spel. Om allt går som det ska är 2020 målet. Om det inte går helt perfekt siktar vi på 2021. Men jag tror vi alla föredrar det första alternativet, säger NHL-bossen Gary Bettman.

VEGAS LÄMNAS UTANFÖR

Expansionsdraften, som av allt att döma alltså kommer genomföras om knappt två år, kommer ha samma regler som under förra sommaren då Vegas plockade ihop sitt succélag. Enda skillnaden är att Vegas inte kommer vara med i draften den här gången. De får heller inte ta del av inköpssumman på 650 miljoner dollar, som Seattle betalat för att få en plats.

Ägarna kommer rösta in Seattle i ligan den tredje eller fjärde december, tycks det som i nuläget.

Den här artikeln handlar om: